αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΒίντεο: Το «ράλι» του Taxibeat και ανακοίνωση νέου ελληνικού fund, στο Open Coffee Athens #86

Βίντεο: Το «ράλι» του Taxibeat και ανακοίνωση νέου ελληνικού fund, στο Open Coffee Athens #86

Σε μια «sold out» αίθουσα (και κάτι παραπάνω) πραγματοποιήθηκε το Open Coffee Athens #86, χτες Παρασκευή. Στο καθιερωμένο μέρος, που δεν είναι άλλο από το μουσείο Μπενάκη, στην οδό Πειραιώς. Το It’s Possible ήταν εκεί και παρακολούθησε ολόκληρο το event.

Πρώτοι μίλησαν οι άνθρωποι πίσω από το τελευταίο ελληνικό success story στο startup πεδίο. Οι συνιδρυτές του Taxibeat, Νίκος Δρανδάκης, Κωστής Σακκάς και Μιχάλης Σφυχτός. Περιγράφοντας όλη την διαδρομή, από το λανσάρισμα της εφαρμογής, μέχρι την πρόσφατη μεγάλη εξαγορά, προς 40 εκατ. ευρώ.

Οι ίδιοι θυμήθηκαν inside ιστορίες από όλη τη διαδρομή, με τον Νίκο Δρανδάκη, να μιλά μεταξύ άλλων για την πρώτη ημέρα λειτουργίας της πλατφόρμας. Όταν χρειάστηκε να δουλέψει… ατελείωτες ώρες, για να σταθεί στα πόδια του το project. Ενώ μίλησε και για τη στιγμή που βρέθηκε μέσα σε μια ημέρα στη Βραζιλία, λόγω έκτακτων προβλημάτων που προέκυψαν με το τοπικό τμήμα του Taxibeat.

Στη συνέχεια, στη σκηνή ανέβηκαν οι Γιώργος Τζιραλής και Παναγιώτης Παπαδόπουλος (1:11:20 στο βίντεο), οι οποίοι όπως αναμενόταν, ανακοίνωσαν τη δημιουργία νέου fund, το οποίο θα χρηματοδοτεί startups στο ξεκίνημα τους. Με στόχο να δημιουργήσει την επόμενη γενιά επιχειρήσεων παγκόσμιας εμβέλειας, όπως είπαν οι δύο ιδρυτές.

Το fund έχει το όνομα Marathon VC, με συνολική δυναμική 8 εκατ. ευρώ. Θα διαθέτει για seed found χρηματοδότηση ποσό από 500.000 ως 1.000.000 για συμμετοχή 15– 20% στην εκάστοτε startup. Οι εταιρείες εκτός από τα χρήματα θα λάβουν βοήθεια σε ζητήματα νομικά, στρατηγικής, αναζήτησης προσωπικού και επιπλέον χρηματοδότησης.

Στο παραπάνω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το event.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 18 =