αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑnt Financial: Η εταιρία που διαχειρίζεται την Alipay μόλις «σήκωσε» 14 δισ. δολάρια

Αnt Financial: Η εταιρία που διαχειρίζεται την Alipay μόλις «σήκωσε» 14 δισ. δολάρια

O κινεζικός όμιλος Αnt Financial, ο οποίος διαχειρίζεται την Αlipay, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικών πληρωμών της Κίνας, κατόρθωσε να αντλήσει από επενδυτικούς κύκλους κεφάλαια της τάξεως των 14 δισ. δολαρίων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τέτοια κίνηση που έχει κάνει μια μη εισηγμένη εταιρεία, σε διεθνή κλίμακα. Το ρευστό, το οποίο έχει πλέον στα χέρια της η Ant Financial, την καθιστά τη μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως στην παροχή χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, με χρήση τεχνολογίας αιχμής, όπως επισημαίνει το Bloomberg.

Επιπλέον, θα τη βοηθήσει στα σχέδια για παγκόσμια επέκταση της πλατφόρμας Alipay, ενώ είναι και ένα θετικό βήμα, ενόψει της δημόσιας εγγραφής για την αρχική δημόσια διάθεση μετοχών της σε Χονγκ Κονγκ και Σαγκάη το 2019. Το χρονοδιάγραμμα της εισαγωγής της Ant Financial, πάντως, δεν είναι ένα θέμα που η ίδια έχει θέσει.

Συν τοις άλλοις, δεν έχει αναφερθεί ούτε ποιο χρηματιστήριο θα επιλέξει. Σύμφωνα με την Ant Financial, η χρηματοδότησή της ήταν κυρίως σε δολάρια (τα 10 από τα 14 δισ. δολάρια) και τα υπόλοιπα σε γουάν. Μεταξύ των επενδυτών, ανέφερε το κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο της Σιγκαπούρης, τα αμερικανικά ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια Warburg Pincus, Silver Lake και General Atlantic και το καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο Canada Pension Plan Investment Board. Υπενθυμίζεται πως η Ant Financial ανήκε έως το 2014 στον όμιλο συμμετοχών της Αlibaba Group Holding, τον οποίο ίδρυσε και διοικεί ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος Τζακ Μα.

Πρόκειται για εταιρεία η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της αγοράς παροχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, με τη χρήση τεχνολογίας αιχμής. Η Ant Financial, ας μην ξεχνάμε, διαχειρίζεται τη μεγαλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικών πληρωμών στην Κίνα. Στο θέμα της αποτίμησής της, ενόψει της εισαγωγής της στο χρηματιστήριο, η ίδια δεν έχει δώσει κάποια τάξη μεγέθους. Σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters, σε ανακοίνωσή της η κινεζική εταιρεία τόνισε ότι τα κεφάλαια των 14 δισ. δολαρίων που άντλησε από την αγορά θα τα χρησιμοποιήσει για επενδύσεις στην ανάπτυξη τεχνολογίας χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, τα επόμενα πέντε χρόνια η Ant Financial αναμένει το 65% των εσόδων της να προέρχεται από υπηρεσίες προς εταιρείες, όπως η τεχνολογική υποστήριξη τραπεζών και η παροχή υπηρεσιών για την προστασία από κυβερνοεπιθέσεις. Η εταιρεία επιλέγει να αλλάξει την πολιτική της και να ρίξει το βάρος της στους εταιρικούς πελάτες και όχι στους καταναλωτές. Ο λόγος είναι ότι οι αρμόδιες αρχές στην Κίνα κάνουν αυστηρότερους ελέγχους στο πεδίο της καταναλωτικής πίστης και των κινδύνων που σχετίζονται με αυτήν. Ούτως ή άλλως, μέσα στα επόμενα χρόνια η Ant Financial προβλέπεται ότι θα έχει 2 δισ. χρήστες διεθνώς, οι οποίοι θα επωφελούνται από το ηλεκτρονικό της σύστημα πληρωμών Alipay. Τέλος, η εταιρεία επισημαίνει πως αυτός ο στόχος θα γίνει εφικτός μέσα από συνεργασίες με άλλες εταιρείες διαδικτυακών πληρωμών στην Ινδία, τη Νότιο Κορέα και την Ιαπωνία.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + ten =