αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑυτό είναι το email- απάτη που στέλνουν οι χάκερ, παριστάνοντας την PayPal (Εικόνες) | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Αυτό είναι το email- απάτη που στέλνουν οι χάκερ, παριστάνοντας την PayPal (Εικόνες) | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι πληροφορίες είχαν κάνει τον γύρο του διαδικτύου και μιλούσαν για emails που έφταναν σε πολλούς χρήστες της PayPal, δήθεν απεσταλμένα από τη διάσημη πλατφόρμα. Ένα τέτοιο email έφτασε και σε εμένα σήμερα, και το παραθέτω έτσι ώστε να μην την πατήσουν κάποιοι χρήστες. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς το emal με μια πρώτη ματιά μοιάζει αρκετά πιστικό, σαν να έχει σταλεί όντως από την PayPal.

Το email που έφτασε σε εμένα είχε τίτλο: «Re [News Updates Summary] : Account Statement Update News Confirmation Report Receipt for Your Transaction». Και είναι αυτό που μπορείτε να δείτε στην πρώτη εικόνα που ακολουθεί. Ουσιαστικά ενημερώνει ότι το account είναι «περιορισμένο» αυτή τη στιγμή, γιατί έχει παρατηρηθεί κάποια περίεργη δραστηριότητα. Και ως χρήστης πρέπει να πατήσεις στο μπλε κουμπί που γράφει «Resoled your account», για να λύσεις το πρόβλημα.

Αν το κάνεις, μεταφέρεσαι σε μια άλλη σελίδα (εικόνα 2), στην οποία σου ζητάτε να εισάγεις το email σου και το προσωπικό κωδικό που έχεις στην PayPal. Από εκεί και κάτω φυσικά δεν πρέπει να συνεχίσετε τη διαδικασία, αν δεν θέλετε να πέσετε θύμα απάτης.

Όπως είπαμε, το email μοιάζει πολύ πιστικό, αφού χρησιμοποιεί «επίσημη γλώσσα» ενώ έχει επίσης τα χρώματα και τα λογότυπα της PayPal. Ωστόσο, στον αποστολέα θα δείτε ένα email σαν το Service-Intl@paypal.com που ήρθε σε εμένα. Κάτι το οποίο δεν αντιστοιχεί στην εταιρία. Η κανονική διεύθυνση σε αυτή την περίπτωση θα ήταν κάτι σαν Service@intl.paypal.com. Επίσης, στο site που σας μεταφέρει το εν λόγω email, θα δείτε ότι το domain στο επάνω μέρος, δεν έχει καμία σχέση με την Paypal, παρόλο που όλα στο εσωτερικό του site μοιάζουν επίσης πειστικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + 19 =