αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Αυτό είναι το πιο υποτιμημένο στοιχείο ενός σπουδαίου leader»: Αναλύει ο άνθρωπος που έφτιαξε την αυτοκρατορία των Starbucks

«Αυτό είναι το πιο υποτιμημένο στοιχείο ενός σπουδαίου leader»: Αναλύει ο άνθρωπος που έφτιαξε την αυτοκρατορία των Starbucks

Ο Howard Schultz ανέλαβε τη θέση του CEO στα Starbucks τον Αύγουστο του 1987. Τότε, η αλυσίδα είχε μόλις 6 καταστήματα. Σήμερα, το brand έχει εξελιχτεί σε έναν «γίγαντα». Με πάνω από 25.000 καταστήματα σε 75 χώρες. Ενώ απασχολεί περίπου 300.000 εργαζομένους συνολικά.

Ο Schultz, ο οποίος αποχώρησε τον Απρίλιο του 2017 από τη θέση του, πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό με την επιτυχία της εταιρείας. Σε συνέντευξη που έδωσε στο podcast “How I Built This”, μίλησε για κάτι διαφορετικό: Το ποιο υποτιμημένο χαρακτηριστικό, ενός σπουδαίου leader. Κάτι που πρέπει να έχουν όλοι, αλλά οι περισσότεροι… δεν το βλέπουν με καλό μάτι. Είναι η ευπάθεια.

«Πιστεύω ότι ένα από τα πιο υποτιμημένα χαρακτηριστικά στο leadership, είναι η ευπάθεια και το να ζητάς βοήθεια», τονίζει ο διάσημος CEO.

Είναι κάτι που έχει και ο ίδιος. Δεν είναι κακό κάποιες φορές να δείχνεις ευάλωτος και να ζητάς βοήθεια. Με αυτό τον τρόπο δείχνεις την ανθρώπινη πλευρά σου. «Όταν είσαι ευάλωτος και ζητάς βοήθεια, οι άνθρωποι έρχονται προς το μέρος σου» σημειώνει ο Schultz. Είναι ένας απλός τρόπος, για να δημιουργηθούν καλύτερες σχέσεις μέσα σε μια εταιρία, να νιώσουν περισσότερο χρήσιμοι οι εργαζόμενοι και να «δεθεί» η ομάδα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − eleven =