αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτό είναι το νησί που θα απαγορέψει στους κατοίκους του να ενοικιάζουν διαμερίσματα σε τουρίστες

Αυτό είναι το νησί που θα απαγορέψει στους κατοίκους του να ενοικιάζουν διαμερίσματα σε τουρίστες

Πρόκειται για έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη και την πρώτη πόλη στην Ισπανία η οποία θα απαγορεύσει την ενοικίαση διαμερισμάτων σε τουρίστες. Θα υπάρχουν μάλιστα και πρόστιμα τα οποία θα φτάνουν και τις 400.000 ευρώ για όσους παραβούν το νόμο από τον Ιούλιο όταν και θα τεθεί σε ισχύ. Μιλάμε για την Μαγιόρκα.

Πλέον οι τουρίστες δεν θα μπορούν να νοικιάζουν σε συγκροτήματα στα οποία ενοικιάζουν μόνιμοι κάτοικοι με τις οικογένειές τους. Βέβαια, ο νέος νόμος θα επιτρέπει την ενοικίαση ανεξάρτητων μονοκατοικιών αλλά και πολυτελών κατοικιών (villas). Αυτό συμβαίνει επειδή στην Ισπανία βρίσκεται σε εξέλιξη μία προσπάθεια προκειμένου να ανακοπούν οι επιπτώσεις από τον τουρισμό στην καθημερινότητα των κατοίκων.

Όπως γράφει και η El Pais, ο αριθμός των μη αδειοδοτημένων διαμερισμάτων στην περιοχή αυξήθηκε από το 2015 έως το 2017 στο 50% ενώ οι τιμές ενοικίων αυξήθηκαν με τη σειρά τους κατά 40%. Μόλις 645 από τα 20.000 διαμερίσματα έχουν άδεια. Την ίδια στιγμή αυξήθηκαν και τα παράπονα των κατοίκων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μαγιόρκα υποδέχεται περίπου 10 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

Την ίδια στιγμή, και στη Βαρκελώνη έχουν επιβληθεί αντίστοιχα μέτρα προκειμένου να περιοριστούν οι Airbnb και Homeaway. Αντίστοιχα η διοίκηση των Βαλεαρίδων επέβαλε πέρσι στα νησιά της Μαγιόρκα και της Ίμπιζα πλαφόν στον αριθμό κλινών για τουρίστες καθώς και στην καταγραφή των ιδιωτικών κατοικιών και διαμερισμάτων σε ορισμένες περιοχές της Ίμπιζα.

Πηγή: Huffington Post Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 2 =