αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτό είναι το νέο «αρχηγείο» του Taxibeat στην Κηφισίας (ΦΩΤΟ)

Αυτό είναι το νέο «αρχηγείο» του Taxibeat στην Κηφισίας (ΦΩΤΟ)

Νέα σύγχρωνα γραφεία ετοιμάζει η εφαρμογή Beat (πρώην Taxibeat). Ο ιδρυτής της Beat Νίκος Δρανδάκης, ο οποίος με τη βοήθεια δύο νέων αρχιτεκτόνων ετοιμάζει τα γραφεία της εταιρείας για την επόμενη ημέρα. Φιλοδοξία τους να είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό κτίριο γραφείων.

Στη συμβολή των οδών Κηφισίας και Πανόρμου σε ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο εκτείνεται ένα κτίριο ιδιοκτησίας της Noval A.E., θυγατρικής εταιρείας της Viohaclo για την ανάπτυξη και αξιοποίηση των ακινήτων. Το κτίριο αυτό δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ. Στο μεταξύ, ο Νίκος Δρανδάκης το έβλεπε συστηματικά περνώντας από εκεί. «Εδώ και μία διετία περίπου αναζητώ χώρο που θα στεγάσει τα γραφεία μας, καθώς έχουμε μεγαλώσει αρκετά, ενώ η περαιτέρω ανάπτυξη διαφαινόταν από τότε» περιγράφει στην Καθημερινή ο Νίκος Δρανδάκης, ο οποίος εξηγεί ότι σήμερα οι άνθρωποι της Beat στεγάζονται σε τρία διαφορετικά κτίρια.

Κοινό όραμα

«Ξεκίνησα τη συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο LC Architects, που μας έφερε σε επαφή με τον όμιλο της Viohalco. Καταλήξαμε τελικώς σε συμφωνία με την ιδιοκτήτρια εταιρεία, ότι μετά την ολοκλήρωση της ανακατασκευής, θα αποτελέσουμε τους πρώτους ενοίκους του μισοτελειωμένου μέχρι πρότινος κτιρίου», αποκαλύπτει ο κ. Δρανδάκης. Μιλώντας και με τον ίδιο και με τους δύο νέους αρχιτέκτονες διαπιστώσαμε ότι οι δύο πλευρές μοιράζονται ένα κοινό όραμα όσον αφορά τον σκοπό που θα υπηρετήσει το νέο αυτό κτίριο με το όνομα «The Orbit» (η Τροχιά).

«Εκτός από τις σημερινές μας δραστηριότητες, επενδύουμε και στο μέλλον με το νέο κτίριο-ορόσημο για την πόλη, αλλά όχι μόνο στο δικό μας μέλλον», δηλώνει ο Νίκος Δρανδάκης. «Στόχος μας είναι εκτός από τη μεταφορά των δικών μας δραστηριοτήτων να προσελκύσουμε ταλέντα από το εξωτερικό, να διαμορφώσουμε έναν εργασιακό χώρο, ο οποίος θα τους εμπνέει να επιστρέψουν και να δημιουργήσουν», εξηγεί.

Σήμερα δεν υπάρχουν κίνητρα για να γυρίσουν πίσω όσοι έφυγαν και ο Δρανδάκης εκτιμά ότι με αυτό τον νέο χώρο δημιουργούνται κίνητρα που θα προσελκύσουν επιστήμονες αλλά και άλλους νέους από τις γειτονικές χώρες. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα brain drain με αντίθετη φορά, να τους φέρουμε εδώ αντί να φεύγουν από εδώ». Το κτίριο που θα διαθέτει αίθουσα συνεδριάσεων και εκδηλώσεων θα αποτελέσει ένα hub καινοτομίας, ένα οικοσύστημα τεχνολογίας.

«Το όραμα το δικό μας είναι να δημιουργήσουμε ένα φρέσκο campus γραφείων, επόμενης γενιάς. Η ιδέα μας “έδεσε” πολύ όμορφα με την Beat» περιγράφουν με ενθουσιασμό οι δύο αρχιτέκτονες Νατάσσα Λιανού και Ερμής Χαλβατζής που έχουν αναλάβει το έργο. Ο σχεδιασμός του κτιρίου αφορά γραμμές καθαρές, με έντονα βιοκλιματικά στοιχεία και έναν βιώσιμο και δυνατό σχεδιασμό, όπως εξηγούν.

Υπερυψωμένοι κήποι

Το 90% του οικοπέδου θα είναι πράσινο, ποσοστό το οποίο είναι κατά πολύ αυξημένο και οι εμπλεκόμενοι εκτιμούν ότι θα αλλάξει την εικόνα της ευρύτερης περιοχής, καθώς το «The Orbit» θα αποτελεί σημείο αναφοράς. «Εχουμε δημιουργήσει τρεις μεγάλες γέφυρες με άνοιγμα 25 μέτρων, με στόχο να λειτουργήσουν ως υπερυψωμένοι κήποι (sky gardens). Επίσης περιλαμβάνει πλειάδα δημόσιων χώρων, οι οποίοι θα είναι διαμορφωμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετούν τη διάδραση μεταξύ των εργαζομένων στο κτίριο. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι κοινόχρηστοι χώροι, που είναι προσανατολισμένοι στην επικοινωνία μεταξύ των ενοίκων ενός χώρου γραφείων, αυξάνουν σημαντικά την παραγωγικότητα και βοηθούν στη δημιουργία νέων ιδεών» εξηγούν το σκεπτικό τους οι αρχιτέκτονες.

Το τελικό αποτέλεσμα θα θυμίζει υπερυψωμένο πάρκο, ενώ ακόμα και τα τέσσερα κλιμακοστάσιά του θα διαθέτουν κήπους με τη μορφή κατακόρυφων φυτεύσεων, μετατρέποντάς το ουσιαστικά στο πιο πράσινο κτίριο της Αθήνας.

Αναφορικά με τη δραστηριότητα της Beat μετά και τις πρόσφατες αλλαγές του νόμου, ο Νίκος Δρανδάκης διαβεβαιώνει ότι δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα. Σχεδιάζει ένα πλάνο επιθετικής πολιτικής για την Ελλάδα, που θα περιλαμβάνει σημαντικές επενδύσεις και σε πιο εξειδικευμένες αγορές. Σε διεθνές επίπεδο, μετά τη δραστηριότητα στο Περού, εισήλθε στην αγορά της Χιλής η οποία μεγαλώνει με εκρηκτικούς ρυθμούς και πολύ υψηλότερα από τις αρχικές προβλέψεις. Εδώ και δύο μήνες δραστηριοποιείται και στην Κολομβία με επίσης εξαιρετικές επιδόσεις. Στο τέλος του χρόνου θα εισέλθει και στην αγορά του Μεξικού και στόχος είναι τον επόμενο χρόνο να ενταχθεί και σε άλλες αγορές στη Λατινική Αμερική.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + 5 =