αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Tesla (και το παραδέχεται ο Έλον Μασκ)

Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Tesla (και το παραδέχεται ο Έλον Μασκ)

Μπορεί η Tesla να βρίσκεται σε συνεχή ανοδική τροχιά και πολλοί να εκτιμούν ότι θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στα αυτοκίνητα του μέλλοντος, ωστόσο η εταιρία αντιμετωπίζει ένα σημαντικό πρόβλημα. Σε αυτό στέκεται σε άρθρο του ο Business Insider.

Ποιο είναι το πρόβλημα; Οι καθυστερήσεις στην παραγωγή. Μέχρι τώρα, λόγω των πολλών παραγγελιών, η αμερικανική εταιρία αντιμετωπίζει… υπερβολικά μεγάλο φόρτο εργασίας, με αποτέλεσμα τα οχήματα της να καθυστερούν να φτάσουν στην τελική παράδοση.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Model X της Tesla. Οι καθυστερήσεις που καταγράφηκαν σε αυτό, «έσπρωξαν» τις παραδόσεις στο δεύτερο μισό του 2016. Μάλιστα, ακόμα και ο Έλον Μασκ, σε πρόσφατες δηλώσεις του, έχει παραδεχτεί ότι η εταιρία αντιμετωπίζει πρόβλημα στο κομμάτι των παραδόσεων, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις καθυστερούν. Μάλιστα, ο ιδρυτής της Tesla, ψάχνει τρόπους για να λύσει αυτό το πρόβλημα, και αναλυτές εκτιμούν ότι μια από της κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, ήταν η πρόσφατη εξαγορά της γερμανικής Grohmann Engineering.

Χαρακτηριστικό πάντως του επιχειρηματικού… πάθους που έχει ο Έλον Μασκ, είναι ότι ο ίδιος έχει κοιμηθεί με υπνόσακο (!), στο εργοστάσιο της Tesla στο Fremont, έτσι ώστε να επιθεωρεί την παραγωγή. Το εν λόγω εργοστάσιο, έχει τη δυνατότητα κατασκευής 500.000 οχημάτων το χρόνο, ωστόσο αυτή τη στιγμή κατασκευάζει μόλις 90.000. Για αυτό και ο Μασκ σχεδιάζει να γίνουν άμεσα βελτιωτικά έργα εκεί.

Παράλληλα, η εταιρία σχεδιάζει να δημιουργήσει και άλλα εργοστάσια στα οποία θα κατασκευάζονται τόσο οχήματα, όσο και μπαταρίες. Μάλιστα, ο Έλον Μασκ θέλει να δημιουργήσει ένα δεύτερο εργοστάσιο στην Ευρώπη. Όλα αυτά, με στόχο η Tesla να γίνει η «βασίλισσα» του αυτοκινήτου. Θα τα καταφέρει;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 5 =