αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑυτό δεν το έχουμε ξανά δει: Θήκη για smartphone που… πετάει, για να βγάζεις τέλειες σέλφι (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτό δεν το έχουμε ξανά δει: Θήκη για smartphone που… πετάει, για να βγάζεις τέλειες σέλφι (ΒΙΝΤΕΟ)

Κρατώντας το smartphone με το χέρι για μια selfie φωτογραφία ακούγεται φυσιολογικό. Η χρήση του selfie-stick (σελφοκόνταρο στα Ελληνικά) είναι κάτι που τραβάει τα βλέμματα για πολλούς λόγους. Τι θα γινόταν όμως αν είχαμε ένα mini-drone σαν θήκη smartphone για να βγάλουμε κάθε είδους selfie πιο εύκολα από ποτέ;

Αυτό το prototype που συνδυάζει θήκη smartphone, drone και selfie-stick, μας δίνει τη δυνατότητα για λήψη selfie φωτογραφιών και video με οποιοδήποτε τρόπο και από οποιαδήποτε οπτική γωνία, μιας και το smartphone αιωρείται σαν drone και πατώντας την αντίστροφη μέτρηση στην εφαρμογή της κάμερας, μπορούμε να βγάλουμε φωτογραφίες και video χρησιμοποιώντας όλες τις κάμερες της συσκευής μας.

Είναι αλήθεια πως η χρήση του selfie-stick έχει απαγορευτεί σε ορισμένα τουριστικά αξιοθέατα γιατί έχουν προκληθεί ατυχήματα και επειδή η χρήση του προκαλεί αμηχανία και άβολα συναισθήματα σε όσους βλέπουν κάποιον να το χρησιμοποιεί για τη λήψη φωτογραφιών και video. Για παράδειγμα, χώροι όπως η Disneyland, τα Universal Studios στην Ιαπωνία αλλά και σε όλη την πόλη του Μιλάνο στην Ιταλία, η χρήση του selfie stick έχει απαγορευθεί.

Αυτού του είδους η πατέντα που επινόησε ο χρήστης που εμφανίζεται στα video, θα μπορέσει να δώσει ένα τέλος στα selfie-stick και θα απαλλάξει από το άγχος όσους ντρέπονται να ζητήσουν από κάποιον άγνωστο να τους τραβήξει φωτογραφία. Με αυτό το mini-drone μέσα στο οποίο τοποθετείται το smartphone, ο χρήστης απλά ενεργοποιεί την εφαρμογή της κάμερας, ορίζει την αντίστροφη μέτρηση για τη λήψη της φωτογραφίας και απλά ποζάρει.

Θα πρέπει να αναφέρουμε βέβαια, πως με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε κάποιος να αρπάξει το κινητό που αιωρείται και να απομακρυνθεί τρέχοντας, ενώ ο χρήστης έχει ήδη πάρει θέση για την αγαπημένη του selfie. Εκτός αυτού, η χρήση του συγκεκριμένου gadget θα πρέπει να προϋποθέτει την απουσία αέρα κατά τη διάρκεια της φωτογραφίας μιας και μαζί με τη φωτογραφία, ο αέρας θα πάρει και το smartphone μαζί του.

Η πατέντα αυτή φαίνεται βολική για τη λήψη φωτογραφιών σε οποιαδήποτε στιγμή και από οποιαδήποτε γωνία λήψης, την ώρα που υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι το video δεν είναι αληθινό, κάτι το οποίο φαίνεται να μην ισχύει μιας και στο κανάλι του συγκεκριμένου χρήστη υπάρχει το video που δείχνει το πως κατασκεύασε αυτή τη mini-drone θήκη.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − 4 =