αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑυτό ήταν το πρώτο website που βγήκε online στο ίντερνετ το 1991- Σε ποιον άνηκε

Αυτό ήταν το πρώτο website που βγήκε online στο ίντερνετ το 1991- Σε ποιον άνηκε

Σήμερα, το ίντερνετ βρίσκεται παντού. Σε laptop, tablets, κινητά ή ακόμα και… ρολόγια. Πότε όμως έγινε η αρχή αυτού που ονομάζουμε διαδίκτυο και ποιο ήταν το πρώτο website που βγήκε στον «αέρα»; Ήταν το info.cern.ch, πριν από περίπου 25 χρόνια.

Και όπως μπορεί εύκολα να καταλάβει κάποιος, το πρώτο website άνηκε στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων- γνωστό ως CERN. Σύμφωνα με την βρετανική Telegraph βγήκε online το 1991, ενώ ο ο φυσικός Τιμ Μπέρνερς Λι είχε ήδη να εργάζεται πάνω στο φιλόδοξο project τα χρόνια που προηγήθηκαν.

Όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω ιστορική φωτογραφία η ιστοσελίδα ήταν πολύ απλή, αποτελούμενη σχεδόν μόνο από κείμενο και παρέχει πληροφορίες για την εφεύρεση του Παγκόσμιου Ιστού. Οι επισκέπτες της σελίδας είχαν την δυνατότητα να μάθουν τι είναι το υπερκείμενο, πώς να φτιάξουν την δική τους ιστοσελίδα και πώς να μοιράζονται πληροφορίες μέσω του διαδικτύου.

Η ελεύθερη διανομή πληροφοριών, αλλά και η ύπαρξη άλλων ιστοσελίδων έγινε για πρώτη φορά το 1993, όταν το Cern ανακοίνωσε ότι η τεχνολογία του Παγκόσμιου Ιστού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα από όλους τους χρήστες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 − 5 =