αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτός ο CEO έχει μια startup 100 εκατ. δολαρίων. Κι όμως, συνεχίζει να κάνει ο ίδιος συνέντευξη στον κάθε υποψήφιο για πρόσληψη

Αυτός ο CEO έχει μια startup 100 εκατ. δολαρίων. Κι όμως, συνεχίζει να κάνει ο ίδιος συνέντευξη στον κάθε υποψήφιο για πρόσληψη

O Chieh Huang είναι CEO της Boxed. Πρόκειται για μια startup που έχει «σηκώσει» 165 εκατ. δολάρια σε χρηματοδοτήσεις, ενώ κάθε χρόνο έχει πάνω από 100 εκατ. δολάρια σε έσοδα. Ο ίδιος προέρχεται από πολύ φτωχή οικογένεια. Είναι γιος Ταϊβανέζων μεταναστών, οι οποίοι κάποτε τα έβγαζαν πέρα με μεγάλη δυσκολία.

«Το ότι μεγάλωσα ως φτωχός, μου έμαθε πολλά. Ενέπνευσε μέσα μου τη σημασία της σκληρής δουλειάς» τονίζει ο CEO.

Η εταιρία του πλέον έχει μεγαλώσει. Και απασχολεί 250 εργαζομένους. Κι όμως, ο Huang συνεχίζει ακόμα και σήμερα, να κάνει ο ίδιος τη συνέντευξη σε κάθε έναν υποψήφιο για πρόσληψη. Μια ομολογουμένως περίεργη τακτική, μιας και πλέον θα μπορούσε εύκολα να βάλει… άλλους να κάνουν αυτή τη δουλειά.

Όπως λέει, ψάχνει για άτομα που έχουν αποφασιστικότητα, θέλουν να διακριθούν και είναι «πεινασμένοι». Είναι πράγματα που δεν μπορούν να φανούν μέσα από ένα απλό βιογραφικό.

«Προσπαθώ να καταλάβω πόσο ‘πεινασμένα’ είναι αυτά τα άτομα και πόση αντοχή έχουν» λέει ο ίδιος στο CNBC.

Ο CEO είναι λάτρης της σκληρής δουλειάς. Και έχει καθιερώσει μάλιστα αρκετές μπόνους αμοιβές εντός της εταιρίας, για τους εργαζομένους που ξεχωρίζουν. «Χωρίς την ‘πείνα’, η νοημοσύνη από μόνη της δεν μπορεί να σε πάει πουθενά» τονίζει.

Σε μια συνέντευξη για πρόσληψη, ο Huang ζητά από τον υποψήφιο να του πει την ιστορία της ζωή του. Με μια προϋπόθεση: Ο υποψήφιος δεν πρέπει να του αναφέρει τίποτα από όσα έχει βάλει στο βιογραφικό του. «Μέσα από αυτή την ιστορία ζωής, μαθαίνεις πολλά για κάποιον. Τι αξίζει, πως έχει ανατραφεί, τι του αρέσει και τι όχι», λέει ο CEO. Μετά από 30 λεπτά συνέντευξης, ξέρει αν ο άλλος έχει αυτό το κίνητρο και την «φλόγα» που ψάχνει για την εταιρία του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three − three =