αρχικηVIRALΑυτός είναι ο πιο τρομακτικός δρόμος στον κόσμο (ΦΩΤΟ)

Αυτός είναι ο πιο τρομακτικός δρόμος στον κόσμο (ΦΩΤΟ)

Υπάρχουν αρκετοί δρόμοι στον κόσμο που είναι επικίνδυνοι, άλλοι χρειάζονται περισσότερη προσοχή ή κάποιοι απλώς απαιτούν άριστη συμπεριφορά από τους οδηγούς. Αυτός, όμως, ο «δρόμος προς τον ουρανό», όπως λέγεται χαρακτηριστικά, στην επαρχία Χουνάν της Κίνας είναι ο πιο «τρομακτικός» δρόμος στον κόσμο. Και όχι άδικα.

Ανηφορίζει στο βουνό Tianmen, νότια της πόλης Zhangjiajie, φτάνοντας σε υψόμετρο 1.300 μέτρα μετά από 99 επικίνδυνες κλειστές στροφές. «Σίγουρα είναι δρόμος για όσους έχουν γερά νεύρα αλλά και καθόλου εξασθενημένη καρδιά», λένε οι περισσότεροι, ντόπιοι και τουρίστες που έχουν επιχειρήσει αυτή τη δύσκολη… ανάβαση!

Όπως διαβάζουμε στο perierga.gr, ο δρόμος ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1998 και χρειάστηκαν 8 ολόκληρα χρόνια μέχρι την ολοκλήρωσή του, ενώ οι τοπικές Αρχές φρόντισαν να προσφέρουν και μια εναλλακτική λύση σε όσους δυσκολεύονται στην… οδήγηση: Ένα τελεφερίκ αναχωρεί από την πόλη Zhangjiajie προς την κορυφή του βουνού Tianmen, προσφέροντας εκπληκτικές εικόνες φυσικής ομορφιάς.

Αν ανήκετε, λοιπόν, στην κατηγορία των τολμηρών οδηγών, η εμπειρία που θα αποκομίσετε είναι το λιγότερο μοναδική. Αν πάλι, τρομάζετε και μόνο στη θέα του εν λόγω δρόμου, ακολουθήστε τη μαγευτική διαδρομή του τελεφερίκ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + seventeen =