αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Ο λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι αποτυγχάνουν»: Τι λέει ο CEO που ξεκίνησε πουλώντας εγκυκλοπαίδειες πόρτα- πόρτα

«Ο λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι αποτυγχάνουν»: Τι λέει ο CEO που ξεκίνησε πουλώντας εγκυκλοπαίδειες πόρτα- πόρτα

Η ιστορία του Rick Goings δείχνει το πως κάποιος μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στη ζωή του. Όσο φτωχός κι αν γεννηθεί. Σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο και τοποθεσία. Ο Rick Goings είναι σήμερα CEO της εταιρίας Tupperware Brands. Η αξία της οποία φτάνει περίπου στα 2 δισ. δολάρια, ενώ διαθέτει 10.000 εργαζόμενους.

Όμως ο ίδιος ξεκίνησε από πολύ χαμηλά. Κάποτε ήταν πραγματικά φτωχός. Στα 17 τελείωσε το σχολείο και αναγκάστηκε λόγω μιας «ενοχλητικής κατάστασης στο σπίτι του», να μένει σε ένα μικρό προκατασκευασμένο σπίτι που βρήκε, όπως σημειώνει το CNBC. Κοιμόταν μάλιστα σε μια πολυθρόνα που μετατρεπόταν σε κρεβάτι.

Τι έκανε για να ζήσει; Άρχισε να πουλά εγκυκλοπαίδειες πόρτα-πόρτα, σε περιοχές γύρω από το Σικάγο. Απλά για να βγάλει κάποια χρήματα για να ζήσει. Ακόμα και αυτό όμως ήταν δύσκολο.

«Υπήρχαν φορές που περιπλανιόμουν για 90 ημέρες, χωρίς να πουλήσω ούτε μια εγκυκλοπαίδεια» λέει τώρα ο Rick Goings.

Παρά τη δύσκολη κατάσταση που είχε δημιουργηθεί, ο ίδιος δεν παραιτήθηκε. Όπως τονίζει τώρα, μετά από όλη αυτή την εμπειρία του, το συγκεκριμένο πράγμα οφείλεται για την αποτυχία πολλών ανθρώπων: «Είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους πολλοί άνθρωποι δεν φτάνουν στην επιτυχία. Παραιτούνται πολύ γρήγορα».

Ο νεαρός τότε Goings συνέχισε να πουλά τα βιβλία. Μέχρι που μια ημέρα, σε ένα από τα σπίτια που πήγαινε, ένας νεαρός άνδρας του άνοιξε την πόρτα. «Δεν αγόρασε κάτι, αλλά ήταν πολύ καλός μαζί μου», λέει ο Goings. Ο άλλος άνδρας είχε εργαστεί στο Πολεμικό Ναυτικό, ενώ στη συνέχεια μπήκε σε πανεπιστήμιο. Είχε ένα καλό σπίτι και ήταν περίπου 33 ετών.

Εκείνη ήταν η στιγμή που ο… πωλητής βιβλίων αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να αλλάξει την ζωή του. Ο στρατός έμοιαζε ως μια καλή επιλογή, στην παρούσα φάση. Μέσα σε μια εβδομάδα παραιτήθηκε από τη δουλειά του και μπήκε στον στρατό, στην περιοχή του Μίσιγκαν. Για τους επόμενους 3 μήνες έκανε εκπαίδευση. Κατά τη διάρκεια των χρόνων που εργάστηκε στον στρατό έβγαλε κάποια χρήματα και πήρε σημαντικές εμπειρίες. Στη συνέχεια μπήκε στο πανεπιστήμιο, αλλά έφυγε πριν την αποφοίτηση του για να δημιουργήσει την πρώτη του επιχείρηση με το όνομα Dynamics Inc.

Rick Goings, chairman and chief executive officer of Tupperware Brands Corp., stands for a photograph after a Bloomberg Television interview in New York, U.S., on Wednesday, March 27, 2013. Goings discussed the company's strategy and global market growth. Photographer: Michael Nagle/Bloomberg *** Local Caption *** Rick Goings

Η νέα επιχείρηση έφτιαχνε fire alarms. Μιλάμε για τη δεκαετία του ’80 και το συγκεκριμένο προϊόν τότε ήταν αρκετά καινοτόμο. Με την προϋπηρεσία που είχε ο ίδιος στις πωλήσεις, η εταιρία έφτασε σε μεγάλη επιτυχία. Επόμενος σταθμός; Το γνωστό brand Avon. Εκεί αναλαμβάνει επικεφαλής στις αγορές της Γερμανίας και της Ασίας.

Η άνοδος συνεχίστηκε. Όλη αυτή η εμπειρία του το έκανε τον τέλειο άνθρωπο για τη θέση του CEO στην Tupperware. Όπου και πήγε ως «μεταγραφή» το 1992. Σκεφτείτε το όμως: Αν δεν είχε κάνει τις τολμηρές επιλογές του στα 17, όλα αυτά πιθανότατα δεν θα είχαν συμβεί.

Τώρα ο ίδιος ευχαριστεί εκείνον τον άνθρωπο που τον παρότρυνε τότε να πάει στο Πολεμικό Ναυτικό. «Όταν φτάνουμε στην επιτυχία, θα πρέπει να το μοιραζόμαστε με τους ανθρώπους που μας βοήθησαν να πάμε εκεί» καταλήγει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 4 =