αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτή η 26χρονη CEO εξηγεί ότι η επιχείρηση είναι σαν ένα πλοίο στον πόλεμο. Και πρέπει να αντέξεις τις υποθαλάσσιες επιθέσεις

Αυτή η 26χρονη CEO εξηγεί ότι η επιχείρηση είναι σαν ένα πλοίο στον πόλεμο. Και πρέπει να αντέξεις τις υποθαλάσσιες επιθέσεις

Πως είναι, άραγε, να έχεις τη δική σου επιχείρηση που μεγαλώνει συνεχώς, στα 26 σου; Η Maran Nelson το έχει καταφέρει. Είναι ιδρύτρια και CEO της Clara. Μιας ψηφιακής βοηθού, για να οργανώνεις το πρόγραμμα σου. Είναι σήμερα 26χρονών, ενώ τρέχει την εταιρίας της εδώ και περίπου 4 χρόνια.

Πλέον έχει μια ομάδα 24 ατόμων, και το project δείχνει να αναπτύσσεται όλο και περισσότερο. Φυσικά η διαδρομή δεν είναι εύκολη. Μιλώντας στο αμερικανικό Entrepreneur.com, η 26χρονη παραθέτει κάτι που της είπε ο εμπνευστής του Ethernet, Bob Metcalfe. «Τον συνάντησα όταν ήμουν στο κολέγιο και είναι στην πραγματικότητα ο εφευρέτης του ethernet, καθώς και ο ιδρυτής μιας εταιρείας που ονομάζεται 3Com», εξηγεί.

«Μου είπε ότι η μόνη σου δουλειά ως Διευθύνων Σύμβουλος είναι να σκεφτείς την εταιρεία σου ως πλοίο που βρίσκεται σε πόλεμο», λέει αρχικά η ίδια.

Και συμπληρώνει: «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα σας επιτίθενται και αρκεί να σας χτυπούν πάνω από το νερό για να είστε εντάξει. Μπορείτε πάντα να αντισταθείτε στις επιθέσεις που βρίσκονται πάνω από το νερό και πρέπει να αγωνίζεται η ομάδα σας για αυτές τις επιθέσεις». Αλλά το δύσκολο κομμάτι είναι αλλού: «Ως Διευθύνων Σύμβουλος πρέπει απλώς να εστιάσετε στην κατανόηση του τι είναι αυτό που θα ήταν ένας πυροβολισμός κάτω από το νερό, και θα μπορούσε να τραβήξει το όλο πλοίο προς τα κάτω», τονίζει.

Με απλά λόγια, όταν είναι ο leader σε μια επιχείρηση, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για τα πάντα. Ακόμα και για αυτά που οι άλλοι πιθανόν δεν «βλέπουν». Να έχεις ένα σχέδιο, το οποίο θα σε βοηθήσει να επιβιώσεις επιχειρηματικά, σε κάθε ενδεχόμενο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + 4 =