αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτή η πετυχημένη επιχειρηματίας λέει ότι τα έσοδα δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα (και εξηγεί που πρέπει να εστιάσεις)

Αυτή η πετυχημένη επιχειρηματίας λέει ότι τα έσοδα δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα (και εξηγεί που πρέπει να εστιάσεις)

Το 2011 η Ayah Bdeir, αποφάσισε να βοηθήσει τον κάθε απλό άνθρωπο να κάνει τη δική του εφεύρεση. Είτε αυτή είναι ένα ρομπότ, είτε ένα μουσικό όργανο. Έτσι ίδρυσε την littleBits. Μια καινοτόμο εταιρία που κατασκευάσει κάποια μικρά μαγνητικά «τουβλάκια» τα οποία σε βοηθούν στο να στίσεις τον εκάστοτε μηχανισμό που θέλεις. Στο παρακάτω σύντομο βίντεο, θα δεις ακριβώς το τι φτιάχνει η εταιρία.

Η littleBits έχει «σηκώσει» συνολικά 62,3 εκατ. δολάρια, ενώ η έδρα της είναι στη Νέα Υόρκη. Η Ayah Bdeir σε συνέντευξη της στο αμερικανικό Entrepreneur.com, λέει μεταξύ άλλων κάτι πολύ ενδιαφέρον: Ότι τα έσοδα δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα σε μια επιχείρηση. Αντίθετα, έχει μια διαφορετική άποψη.

«Είναι σημαντικό να έχεις όραμα. Νομίζω ότι η δημιουργία πραγματικής αξίας για τους ανθρώπους, είναι αυτό στο οποίο πρέπει να επικεντρωθείς πρώτα. Και τα έσοδα θα έρθουν μετά», τονίζει η νεαρή ιδρύτρια.

Όπως εξηγεί, με βάση αυτό το πλάνο αναπτύχθηκε στα πρώτα χρόνια της η littleBits. Ήθελε να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Τώρα, το project έχει αποκτήσει τη δική του ορμή και είναι ελκυστικό από μόνο του.

Στην ίδια συνέντευξη της, η Bdeir αναφέρεται και στο θέμα των επενδυτών. «Πρέπει να είσαι πολύ επιλεκτικός με τους επενδυτές» υπογραμμίζει. Σημειώνοντας ότι αυτή είναι η πιο σημαντική συμβουλή που έχει εφαρμόσει, καταφέρνοντας να βρει πραγματικά καλούς επενδυτές. Οι οποίοι είναι επιχειρηματίες και την βοηθούν πάρα πολύ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 2 =