αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑυτή η νέα τεχνολογία μπορεί να δει… ανθρώπους μέσα από τοίχους

Αυτή η νέα τεχνολογία μπορεί να δει… ανθρώπους μέσα από τοίχους

Το Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory του MIT ανέπτυξε ένα σύστημα που μπορεί να ανιχνεύσει το ανθρώπινο σώμα μέσα από τοίχους και να αναπαραστήσει τις κινήσεις μας όταν περπατάμε, καθόμαστε ή στεκόμαστε όρθιοι. Με την χρήση κυμάτων ραδιοσυχνοτήτων μπορεί να ανιχνεύει την θέση οποιουδήποτε μέσα στο σπίτι και στην συνέχεια αναπαράγει την μορφή του σαν μια φιγούρα αποτελούμενη από γραμμές. H τεχνολογία αυτή ονομάστηκε RF-Pose.

Αρχικά οι ερευνητές εκπαίδευσαν το νευρικό δίκτυο δείχνοντας του το βίντεο ενός ανθρώπου να περπατάει δίπλα από τις παρεμβολές ραδιοκυμάτων που δημιούργησαν. Στην συνέχεια έβαλαν γραμμές επάνω στην ανθρώπινη κίνηση και έμαθαν στο νευρικό δίκτυο να κάνει το ίδιο αυτόματα.

Η ομάδα ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει το νέο της σύστημα κυρίως σε ιατρικές εφαρμογές, επιτρέποντας την παρακολούθηση κάποιου ασθενή χωρίς κάμερες ή άλλους πιο επεμβατικούς τρόπους. Επίσης, οι ερευνητές επισήμαιναν πως όσα δεδομένα συλλέγονται με την συγκατάθεση των χρηστών, διατηρούνται ανώνυμα και κρυπτογραφημένα για να προστατευτεί η ιδιωτικότητα των χρηστών.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + 17 =