αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτή η εταιρία πληρώνει τους εργαζομένους της για να κάνουν γυμναστική (μέσα στο ωράριο της δουλειάς)

Αυτή η εταιρία πληρώνει τους εργαζομένους της για να κάνουν γυμναστική (μέσα στο ωράριο της δουλειάς)

Το δικό της εργασιακό μοντέλο έχει εφαρμόσει η εταιρία Clif Bar & Company. Συγκεκριμένα, το ζευγάρι που είναι οι ιδιοκτήτες της, Gary Erickson και Kit Crawford, πάντα ήθελαν να είναι ενεργοί. Έτσι αποφάσισαν να το μεταφέρουν αυτό στην επιχείρηση και τους εργαζομένους τους.

Η εταιρία φτιάχνει energy bars- τα γνωστά σνακ ενέργειας. Η ιδέα μάλιστα «γεννήθηκε» το 1990, όταν ο Gary Erickson έκανε 175 μίλια με το ποδήλατο. Άρα λοιπόν, μια… fit επιχείρηση, έπρεπε να έχει και fit εργαζομένους. Ποιο είναι το πλάνο που έχει εφαρμοστεί: Η εταιρία ωθεί τους εργαζομένους να κάνουν 30 λεπτά γυμναστική κάθε εργάσιμη ημέρα, εντός ωραρίου. Κάτι που πρακτικά σημαίνει, ότι πληρώνονται για να κάνουν συνολικά 2,5 ώρες γυμναστική την εβδομάδα.

«Έχουμε ένα πρόγραμμα, στο οποίο αν εργάζεσαι για 9 ώρες την ημέρα, για 9 ημέρες, τότε η 10η ημέρα είναι off. Δηλαδή η επόμενη Παρασκευή. ‘Η μπορείς να εργαστείς για 8,5 ώρες την ημέρα και να κάνεις 30 λεπτά γυμναστική» εξηγεί στο CNBC ο Erickson.

H Clif Bar & Company έχει έδρα στην Καλιφόρνια. Και είναι όντως εύκολο να γυμναστείς. Στα κεντρικά γραφεία της, διαθέτει ένα μεγάλο εσωτερικό γυμναστήριο, το οποίο περιέχει τοίχο ορειβασίας, όργανα, ομαδικά μαθήματα και personal trainers. «Το ποσοστό συμμετοχής είναι εξαιρετικά υψηλό» λέει ο Erickson, ο οποίος σημειώνει ότι οι εργαζόμενοι είναι ενθουσιασμένοι και έχουν μεγαλύτερη όρεξη για δουλειά, επειδή απολαμβάνουν αυτά τα οφέλη.

Δεν είναι και λίγο, να πληρώνεσαι.. για να κάνεις γυμναστική. Θα μπορούσαμε, άραγε, να δούμε ένα τέτοιο μοντέλο στην Ελλάδα;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + 3 =