αρχικηVIRALΑυτή είναι η πιο εντυπωσιακή βιβλιοθήκη στον κόσμο. Στο κέντρο της έχει το «The Eye» (ΦΩΤΟ)

Αυτή είναι η πιο εντυπωσιακή βιβλιοθήκη στον κόσμο. Στο κέντρο της έχει το «The Eye» (ΦΩΤΟ)

Μια βιβλιοθήκη πολύ διαφορετική από τις συνηθισμένες βρίσκεται στην περιοχή Tianjin της Κίνας και σχεδιάστηκε από την ολλανδική αρχιτεκτονική φίρμα MVRDV σε συνεργασία με το Tianjin Urban Planning and Design Institute. Πρόκειται για μια φουτουριστική δομή που μοιάζει να προέρχεται από κάποιο… παράλληλο σύμπαν, ενώ ταυτίζεται πλήρως με την βιβλιοθήκη που περιγράφει ο Αργεντινός συγγραφέας Jorge Luis Borges στο μυθιστόρημά του «The Library of Babel», που κάνει αναφορά σε ένα σύμπαν με μορφή βιβλιοθήκης, γεμάτη από πάνω μέχρι κάτω με βιβλία.

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή κατασκευή που απλώνεται σε 5 ορόφους, καλύπτοντας μια έκταση 34.000 τ.μ., ενώ τα βιβλία της είναι πολύ πάνω από το 1 εκατομμύριο και αφορούν σε όλα τα είδη. Στο κέντρο της υπάρχει το «The Eye», ένα τεράστιο «μάτι», μια σφαίρα που καθρεφτίζει τον περίγυρο και μέσα στην οποία βρίσκεται ένα αμφιθέατρο για εκδηλώσεις και ομιλίες.

Όπως διαβάζουμε στο perierga.gr, ηδη μετά το άνοιγμά της στο κοινό όλοι κάνουν λόγο για ένα λειτουργικό και άρτιο αισθητικά κτήριο που ελκύει το κοινό να το δει από κοντά, ενώ είναι ιδιαιτέρως αγαπητό σε φοιτητές και σπουδαστές αλλά και στους επισκέπτες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × four =