αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτή είναι η ερώτηση που έκανε κάθε πρωί στον εαυτό του ο Steve Jobs

Αυτή είναι η ερώτηση που έκανε κάθε πρωί στον εαυτό του ο Steve Jobs

Η ιστορία της ζωής του Steve Jobs είναι λίγο- πολύ γνωστή. Έχουν γραφτεί άλλωστε πολλά βιβλία, έχουν γραφεί ακόμα περισσότερα άρθρα, ενώ έχουν γυριστεί και κάποιες ταινίες. Ο ιδρυτής της Apple είχε μια ζωή γεμάτη τολμηρές επιλογές, ρίσκα, πειραματισμούς και καινοτομίες.

Ο Steve Jobs δεν άφηνε καμία ημέρα να πάει χαμένη. Θεωρούσε την κάθε στιγμή σημαντική. Σε μια ομιλία του στους αποφοίτους του Στάμφορντ, που μνημονεύεται ακόμα και σήμερα, είχε αποκαλύψει την ερώτηση που έκανε κάθε ημέρα στον εαυτό του. Κάτι το οποίο τον βοηθούσε να λαμβάνει τις σωστές αποφάσεις στη ζωή του.

«Όταν ήμουν 17, διάβασα κάτι που έλεγε πάνω- κάτω: να ζεις την κάθε μέρα σου σαν να είναι η τελευταία» τόνισε αρχικά ο ιδρυτής της Apple.

Και συνέχισε: «Αυτό μου έκανε εντύπωση κι από τότε, για 33 ολόκληρα χρόνια, κάθε πρωί κοιτάζομαι στον καθρέφτη και ρωτάω τον εαυτό μου: αν αυτή ήταν η τελευταία ημέρα της ζωής σου, θα έκανες αυτό που ετοιμάζεσαι να κάνεις σήμερα; Όποτε η απάντηση ήταν όχι για πολύ καιρό, ήξερα πως κάτι έπρεπε να αλλάξω. Το να θυμάμαι πάντα πως σύντομα θα πεθάνω, ήταν η καλύτερη βοήθεια για να παίρνω τις σωστές αποφάσεις στη ζωή μου».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × two =