αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτή είναι η διαφορά μεταξύ των πετυχημένων και των… σχεδόν πετυχημένων ανθρώπων, σύμφωνα με την επιστήμη

Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ των πετυχημένων και των… σχεδόν πετυχημένων ανθρώπων, σύμφωνα με την επιστήμη

Ένας καλός τρόπος για να μάθεις το πως να πετύχεις κάτι δύσκολο, είναι να ρωτήσεις εκείνους που έχουν ήδη πετύχει τον ίδιο στόχο. Από την άλλη, μια εναλλακτική επιλογή, είναι να αναζητήσεις εκείνους που… σχεδόν τα κατάφεραν.

Αυτό είναι το θέμα στο οποίο εστιάζει νέα έρευνα του αμερικανικού περιοδικού, Science of Us. Δεν εστιάζει όμως στους «πρωταθλητές», όπως γίνεται συνήθως. Ακολουθεί μια εναλλακτική αλλά πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση: Συγκέντρωσε δύο ομάδες αθλητών. Εκείνους που έγινα πρωταθλητές και εκείνους που έφτασαν πολύ κοντά στον στόχο τους, αλλά δεν τα κατάφεραν. Το περιοδικό θέλησε να εξετάσει τις διαφορές μεταξύ αυτών των δύο ομάδων.

Τελικά, οι ερευνητές κατέληξαν στο μεγάλο συμπέρασμα. Η διαφορά μεταξύ των πετυχημένων και των… σχεδόν πετυχημένων, είναι το πως συμπεριφέρονται στις αποτυχίες.

«Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι σούπερ πρωταθλητές χαρακτηρίζονται από μια φανταστική αντίδραση στα challenges. Βλέπουν τις προκλήσεις ως ένα θετικό φως -ευκαιρίες ανάπτυξης- και τις ξεπερνούν έχοντας μια στάση που δείχνει ότι ‘δεν είναι ποτέ ικανοποιημένοι΄» τονίζει το περιοδικό.

Τι κάνουν οι… σχεδόν πρωταθλητές: «Κατηγορούν για τις αποτυχίες εξωτερικούς παράγοντες. Γίνονται αρνητικοί και χάνουν τα κίνητρα τους».

Μάλιστα, οι άνθρωποι που έχουν δείξει επιμονή στο παρελθόν και έχουν ξεπεράσει τα εμπόδια, είναι πολύ πιθανό να το κάνουν και στο μέλλον, φτάνοντας σε μεγάλες επιτυχίες. «Αυτό ισχύει στο αθλητισμό αλλά και στις επιχειρήσεις», λένε οι ερευνητές.

Η ικανότητα του να ξεπερνάς τις αποτυχίες, είναι βασικό συστατικό για να φτάσεις στην επιτυχία, καταλήγει η έρευνα.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 9 =