αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτή είναι η δεξιότητα που έκανε εκατομμυριούχο τον διάσημο επενδυτή Mark Cuban

Αυτή είναι η δεξιότητα που έκανε εκατομμυριούχο τον διάσημο επενδυτή Mark Cuban

Πριν από κάποιο χρονικό διάστημα, ο επιχειρηματίας, επενδυτής και ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks, Mark Cuban, ερωτήθηκε για το τι θα έκανε αν ξεκινούσε σήμερα τη διαδρομή του από το μηδέν. Η απάντηση του, είχε κάνει κάποιους να εκπλαγούν. «Θα δούλευα ως μπάρμαν τη νύχτα και την ημέρα θα έβρισκα μια δουλειά πωλήσεων» δήλωσε ο Cuban, συμπληρώνοντας: «Και έτσι θα ξεκίναγα να δουλεύω».

Το ακόμα καλύτερο; Ο ίδιος έκανε την εκτίμηση του για το αν θα μπορούσε πάλι να φτάσει στην απόλυτη επιτυχία και να βγάλει πάρα πολλά χρήματα.

«Θα μπορούσα να γίνω πάλι εκατομμυριούχος; Δεν έχω καμία αμφιβολία», είπε ξεκάθαρα ο Mark Cuban.

Γιατί όμως είναι τόσο σίγουρος ότι θα τα κατάφερνε; Το αμερικανικό inc.com προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει τα λόγια του γνωστού επενδυτή και εστιάζει σε ένα στοιχείο. Τις πωλήσεις. Η επιτυχία, σε οποιοδήποτε τομέα, δεν μπορεί να έρθει χωρίς καλές δεξιότητες στις πωλήσεις (sales skills).

Ειδικά για έναν ιδρυτή επιχείρησης, είναι κομβικό. Πρέπει να έχεις τέτοιες δεξιότητες για να πείσεις τους άλλους ότι μια ιδέα έχει νόημα. Να πείσεις τους εκάστοτε επενδυτές ότι η επιχείρηση σου, θα τους δώσει ανταποδοτικά οφέλη. Να πείσεις τους εργαζομένους για το πόσο σημαντικό είναι ένα νέο project.

Τα sales skills είναι ουσιαστικά δεξιότητες επικοινωνίας. Και μπορείς να μάθεις πολλά για την επικοινωνία, δουλεύοντας πάνω σε πωλήσεις. Ειδικά στα πρώτα στάδια μιας επιχείρησης, όλα αυτά παίζουν βασικό ρόλο. Έτσι ώστε να μπορέσεις να αναπτύξεις το δημιούργημα σου, αλλά και να το προωθήσεις με τον κατάλληλο τρόπο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 4 =