αρχικηVIRALΑυτές είναι οι 7 γλώσσες που μιλιούνται περισσότερο σε όλο τον κόσμο

Αυτές είναι οι 7 γλώσσες που μιλιούνται περισσότερο σε όλο τον κόσμο

Ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός θεωρεί ότι η μητρική του γλώσσα είναι μια από τις 7 περισσότερο ομιλούμενες γλώσσες το πλανήτη. Η πραγματικότητα, όμως, συχνά είναι άλλη… Βλέπεις ο καθορισμός της περισσότερο ομιλούμενης γλώσσας είναι δύσκολο να καθοριστεί και επηρεάζεται από περισσότερους παράγοντες από όσους φαντάζεσαι. Σίγουρα περιμένεις να δεις την αγγλική και την ισπανική γλώσσα στις πρώτες θέσεις λόγω των πολλών ομιλητών ανά τον κόσμο… Σ’ αυτή την λίστα, όμως, θα μελετήσουμε την γλώσσα με τους περισσότερους ομιλητές με βάση τον αριθμό των φυσικών ομιλητών. Έτσι, θα δεις πολλές γλώσσες, που δεν θα περίμενες να βρει, όπως για παράδειγμα, την Μπένγκαλι, μια γλώσσα που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στην περιοχή του Μπανγκλαντές.

Ας τις πάρουμε, όμως με την σειρά…

1. Κινεζική

Οι αριθμοί ποικίλουν, ωστόσο εθνολογικά και μόνο ο αριθμός ανεβαίνει σε 1.2 δισεκατομμύρια φυσικούς ομιλητές. Το 1 εκατομμύριο από αυτούς μιλά μανδαρινικά κινέζικα. Αν πάντως επιθυμείς να μάθεις μια γλώσσα που να την χρησιμοποιούν πολλά άτομα, έχε υπ’ όψιν σου ότι ένας στους έξι ανθρώπους στον κόσμο μιλά την συγκεκριμένη γλώσσα.

2. Ισπανική

Δίνοντας σημασία μόνο σε όσους την έχουν ως μητρική γλώσσα, η ισπανική ομιλείται από 400 εκατομμύρια ομιλητές. Αν θέλεις να μάθεις μια γλώσσα που θα διευρύνει πραγματικά τους ορίζοντες σου η ισπανική είναι ιδανική για εσένα. Συγκεκριμένα, είναι η επίσημη γλώσσα πολλών χωρών στην Νότια και Κεντρική Αμερική, αλλά και της Ισπανίας!

3. Αγγλική

Oι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν 360 εκατομμύρια φυσικοί ομιλητές της γλώσσας. Αν βέβαια συμπεριλάβουμε και όσους έχουν την αγγλική σαν δεύτερη γλώσσα, τότε ο αριθμός ανέρχεται σε μισό δισεκατομμύριο ανθρώπους.

4. Χίντι

Στην Ινδία υπάρχουν 23 επίσημες γλώσσες και αρκετές φορές έχουν υπάρξει ντιμπέιτ για το ποια γλώσσα πρέπει να χρησιμοποιείται στον τομέα της εκπαίδευσης. Σε κάθε περίπτωση τα Χίντι έχουν τους περισσότερους ομιλητές στην χώρα και μιλιούνται κυρίως στην βόρια Ινδία και σε περιοχές του Πακιστάν. Αν πάντως σκέφτεσαι να ταξιδέψεις στην Ινδία λίγα Χίντι θα σε βοηθήσουν πολύ κατά την διάρκεια του ταξιδιού σου.

5. Αραβική

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία υπάρχουν περίπου 250 εκατομμύρια φυσικοί ομιλητές της αραβικής γλώσσας. Αλλά, όπως και στην κινεζική γλώσσα, οι αριθμοί δεν λένε όλη την αλήθεια εξαιτίας της πληθώρας διαλέκτων που υπάρχουν. Η κλασική στάνταρ αραβική είναι αυτή που χρησιμοποιείται περισσότερο στον γραπτό λόγο και είναι αρκετά κοντά στα κλασικά αραβικά του Κορανίου. Παρόλ’ αυτά, ο προφορικός λόγος είναι αρκετά διαφορετικός από τον λόγο καθηγητών και μπορεί, δυστυχώς, να δημιουργήσει πρόβλημα συνεννόησης αν επισκεφτείς κάποια αραβική χώρα.

6. Πορτογαλική

Άλλη μια γλώσσα, όπως και η αγγλική, που οφείλει τους τόσους ομιλητές της στις αποικίες. Ξεκινώντας από τον 15ο αιώνα, Πορτογάλοι περιηγητές έφεραν την γλώσσα τους στην Αφρική, στην Ασία και φυσικά στην Αμερική. Αν και υπάρχουν αρκετές διαφορές ανάμεσα στην πορτογαλική γλώσσα που αναπτύχθηκε στις αποικίες με αυτή που ομιλείται στην Πορτογαλία, σήμερα, υπάρχουν περίπου 215 εκατομμύρια φυσικοί ομιλητές σε χώρες όπως η Βραζιλία, η Γκόα, η Ανγκόλα και το Πράσινο Ακρωτήρι.

7. Μπένγκαλι ή Βεγγαλική

Γλώσσα Τα Μπένγκαλι μιλιούνται κατά κύριο λόγο στην περιοχή της Βεγγάλης, που αποτελείται από την χώρα της Βεγγάλης, την Τρίπουρα, τις επαρχίες της Δυτικής Βεγγάης και του νοτίου Ασσάμ της Ινδίας. Υπολογίζεται ότι μέχρι τον επόμενο αιώνα ο πληθυσμός που θα την μιλά θα διπλασιαστεί, ενώ ταυτόχρονα αναμένεται να χαθεί το 15% του εδάφους της περιοχής λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Πηγή: Frapress.gr
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − thirteen =