αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτές είναι οι 6 συμβουλές που δίνει ο δημιουργός του Netflix στους νέους επιχειρηματίες

Αυτές είναι οι 6 συμβουλές που δίνει ο δημιουργός του Netflix στους νέους επιχειρηματίες

Η ιδέα του «γεννήθηκε» κάπως έτσι: ήθελε να δει μια blockbuster ταινία στο σπίτι του, και διαπίστωσε ότι έπρεπε να πληρώσει αρκετά χρήματα. Για μία μόνο ταινία. Αμέσως σκέφτηκε, ότι το γυμναστήριο της περιοχής του είχε… έναν καλύτερο τρόπο πληρωμών. Δηλαδή, να πληρώνεις μια συνδρομή το μήνα και να κάνεις χρήση των υπηρεσιών όσο θες.

Και τι έκανε για αυτό ο Reed Hastings; Δημιούργησε το διάσημο Netfilx. Μια διαδικτυακή πλατφόρμα που σου επιτρέπει να δεις σειρές και ταινίες, πληρώνοντας μια σταθερή συνδρομή. Η πρωτοποριακή για την εποχή της εταιρία, ιδρύθηκε το 1997, στην Αμερική. Ο ίδιος μαζί με τον άλλον ιδρυτή, Mark Randolph, ανέπτυξαν το Netflix. Και φτάσαμε στην σημερινή πλατφόρμα, που διαθέτει πάνω από 74.000.000 συνδρομητές σε παγκόσμιο επίπεδο. Τι θα συμβούλευε όμως ο Mr Netflix τους νέους επιχειρηματίες;

Οι 6 συμβουλές του Reed Hastings προς τους νέους επιχειρηματίες

1- Μην φοβάστε να αλλάξετε το μοντέλο.

2- Με την αποτυχία μαθαίνεις μαθαίνεις 1 από τα 99 πράγματα που δε δουλεύουν. Αυτό δεν είναι χρήσιμο. Είναι καλύτερο να μαθαίνεις από τα λάθη των άλλων.

3- Δούλεψα πολύ σκληρά. Αλλά πάντα στη ζωή μου πέρναγα καλά.

4- Οι μεγάλοι leaders όπως ο Steve Jobs ή ο Jeff Bezos πάντα έβλεπαν μπροστά.

5- Τώρα συμμετέχω στη διοικητική ομάδα του Facebook. Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι θεωρούσα το Facebook χαζό project, όταν πρώτο άκουσα για αυτό, το 2005.

6- Οι επιχειρήσεις σπάνια «πεθαίνουν» επειδή κινούνται γρήγορα. Συνήθως, «πεθαίνουν» επειδή κινούνται πολύ αργά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − 9 =