αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑυτές είναι οι 5 κινήσεις που πρέπει να κάνεις, για να φτιάξεις το «τέλειο προφίλ» στο Linkedin

Αυτές είναι οι 5 κινήσεις που πρέπει να κάνεις, για να φτιάξεις το «τέλειο προφίλ» στο Linkedin

Το Linkedin αποτελεί αναμφίβολα ένα βασικό εργαλείο, για να βρει κάποιος εργασία στην εποχή μας. ‘Η για να δικτυωθεί. Στο συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο υπάρχει ένα πιο επαγγελματικό πλαίσιο, και έτσι η ανάπτυξη επαφών είναι πιο εύκολη. Ενώ την ίδια στιγμή οι λειτουργίες του, σου επιτρέπουν να βρεις το κατάλληλο άτομο, στην σωστή εταιρία, που θα σε βοηθήσει για να βρεις μια θέση εργασίας ή να κλείσεις μια συμφωνία.

Όλα ξεκινούν από το προφίλ σου. Είναι αυτό που πρέπει να δομήσεις σωστά, έτσι ώστε όλοι να μπορούν να σε βρουν και να σχηματίσουν τη σωστή εικόνα για εσένα. Στη συνέχεια θα «χτίσεις» σιγά- σιγά το δίκτυο σου.

Το παρακάτω γράφημα παρουσιάζει τις 5 κινήσεις που πρέπει να κάνεις, έτσι ώστε να φτιάξεις το «τέλειο προφίλ» στο Linkedin. Καταρχήν, πρέπει να εισάγεις τις κατάλληλες λέξεις- κλειδιά, έτσι ώστε κάποιος εργοδότης ή επαγγελματίας να μπορεί να σε βρει μέσω της αναζήτησης. Υπογράμμισε τα skills σου. Πρόσεχε βέβαια να αποφύγεις πολύ κλισέ λέξεις και εκφράσεις.

Είναι επίσης σημαντικό, να ξεκαθαρίσεις το πως θέλεις οι άλλοι να σε βλέπουν. Ως leader, expert ή εργαζόμενο; Το προφίλ είναι η ταυτότητα σου, και ανάλογα με αυτό που προβάλεις, θα σε προσεγγίσουν και οι εκάστοτε άνθρωποι. Βλέπουμε επίσης ένα στοιχείο που συναντάμε και σε άλλες περιπτώσεις: Την ιστορία. Παίζει ρόλο. Εδώ είναι η δική σου ιστορία φυσικά. Περιέγραψε σύντομα το πως έχεις πορευτεί επαγγελματικά. Το πως έφτασες από το σημείο Α στο Β. Μη ξεχνάς, ότι οι ιστορίες μένουν πιο εύκολα στην μνήμη κάποιου.

https://theundercoverrecruiter.com/wp-content/uploads/2013/03/linkedin-profile-tips1.jpg

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 1 =