αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτές είναι οι 15 περιοχές της Αττικής στις οποίες έχουν «εκτοξευτεί» τα ενοίκια

Αυτές είναι οι 15 περιοχές της Αττικής στις οποίες έχουν «εκτοξευτεί» τα ενοίκια

Ολοένα και πιο ξεκάθαρη γίνεται η στροφή του κόσμου στην ενοικίαση με τις ζητούμενες τιμές ενοικίων -όπως τουλάχιστον αυτές διαμορφώνονται από τις αγγελίες – να ανεβαίνουν συνεχώς. Στην Αττική πέρσι καταγράφηκε σε όλες σχεδόν τις περιοχές άνοδος των ενοικίων που έφθασε κατά μέσο όρο το 10% σε σχέση με το 2016. Κάποιες περιοχές όμως ξεχώρισαν, με την άνοδο των ενοικίων να αγγίζει και το 40%.

Η λίστα με τις περιοχές που κατέγραψαν την μεγαλύτερη άνοδο ενοικίων δεν κρύβει εκπλήξεις. Εκεί βρίσκονται παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής αλλά και περιοχές του κέντρου της Αθήνας, που προσελκύουν κατά κόρον τουρίστες. Πέρα από το Κολωνάκι και τον Λυκαβηττό το «φαινόμενο Airbnb» που μειώνει τον όγκο των προσφερόμενων προς ενοικίαση κατοικιών και σπρώχνει προς τα πάνω τα ενοίκια, γίνεται αισθητό και σε περιοχές όπως τα Πετράλωνα και η συνοικία Ελληνορώσων. Σημαντική ήταν και η αύξηση που κατέγραψαν τα ενοίκια σε περιοχές του Πειραιά, όπως η Πειραική και Καστέλα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Χρυσής Ευκαιρίας, η οποία τα τελευταία τρία χρόνια έχει φιλοξενήσει πάνω από 750.000 αγγελίες ενοικίασης ακινήτων, την μεγαλύτερη αύξηση ενοικίων πέρσι την κατέγραψε η Σαρωνίδα (38,42%) και ακολούθησε η Ανάβυσσος (34,41%) και το Ελληνικό (20,33%).

Ακολουθεί η 15άδα των περιοχών με τις μεγαλύτερες αυξήσεις όπως τις κατέγραψε η Χρυσή Ευκαιρία:

Πηγή: Insider.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − 10 =