αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτά περιλαμβάνει η συμφωνία Μαρινόπουλου- Σκλαβενίτη

Αυτά περιλαμβάνει η συμφωνία Μαρινόπουλου- Σκλαβενίτη

Αναλυτικά τα δεδομένα που περιλαμβάνει το μεγάλο deal Μαρινόπουλου- Σκλαβενίτη, παρουσιάζει το skai.gr. Σύμφωνα με έκθεση της Price WaterHouse Coopers το σχέδιο εξυγίανσης της Μαρινόπουλος περιλαμβάνει αρχικά την ίδρυση μίας νέας εταιρείας της οποίας το 100% θα ανήκει στο νέο επενδυτή (σ.σ τη Σκλαβενίτης).

Η νέα αυτή εταιρεία θα αναλάβει όλα τα ακίνητα αλλά και την άυλη περιουσία της Μαρινόπουλος, τις απαιτήσεις των εταιρειών προς τη Μαρινόπουλος (επιταγές και εισπρακτέα γραμμάτια), τις προβλέψεις για την αποζημίωση των εργαζομένων της Μαρινόπουλος, το σύνολο των δανείων της Μαρινόπουλος αλλά και το 50% των υπολοίπων της Μαρινόπουλος προς προμηθευτές. (ουσιαστικά οι 2 πλευρές έχουν καταλήξει σε κούρεμα 50% προς τους προμηθευτές). Η Σκλαβενίτης επίσης αναλαμβάνει στο σύνολο τους τις οφειλές της Μαρινόπουλος σε ενοίκια αλλά και σε ασφαλιστικά Ταμεία.

Από τις 2/9 (ημερομηνία υπογραφής μνημονίου ανάμεσα σε Μαρινόπουλο και Σκλαβενίτη) μέχρι και τις 30/11/2016 έχει συμφωνηθεί ένα σχέδιο ενδιάμεσης χρηματοδότησης το οποίο συνολικά αγγίζει τα 80 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα 55 εκατ. ευρώ θα δοθούν από τα πιστωτικά ιδρύματα (συστημικές τράπεζες), τα 15 εκατ. ευρώ από την Σκλαβενίτης και τα 10 εκατ. ευρώ από τους μετόχους της Μαρινόπουλος.

Αρχικά έχει προβλεφθεί αναδιάρθρωση του δανεισμού της Μαρινόπουλος και άμεση καταβολή από την πλευρά του επενδυτή των οφειλών σε προμηθευτές εμπορευμάτων και υπηρεσιών.

Για την καταβολή των οφειλών προβλέπεται παροχή ομολογιακού δανείου ύψους 362 εκατ. ευρώ από τις συστημικές τράπεζες και 125 εκατ. ευρώ από την πλευρά της Σκλαβενίτης.

Ημερομηνίες ορόσημο για τη συμφωνία

•Στις 9/9/2016 έχει υπογραφεί ανάμεσα σε Τράπεζες, Σκλαβενίτη και Μαρινόπουλο το σχέδιο της ενδιάμεσης χρηματοδότησης.

•Στις 30/9/2016 θα υποβληθεί το σύνολο της συμφωνίας εξυγίανσης στο αρμόδιο δικαστήριο.

•Σε κάθε περίπτωση όλες οι ενέργειες μεταβίβασης, εξυγίανσης και του “γάμου” της Μαρινόπουλος με τη Σκλαβενίτης θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου 2017. (σ.σ ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου)

* Για να ισχύσει η συμφωνία θα πρέπει να συμφωνήσει το 60% των πιστωτών στο συγκεκριμένο σχέδιο.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × four =