αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Αυτά είναι τα 3 στοιχεία που έχουν όσοι φτάνουν στην κορυφή»: Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ αποκαλύπτει

«Αυτά είναι τα 3 στοιχεία που έχουν όσοι φτάνουν στην κορυφή»: Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ αποκαλύπτει

Στη Ρώμη βρέθηκε πριν μερικές ημέρες ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Εκεί συμμετείχε σε ένα live event στο οποίο συζητήθηκαν ενδιαφέροντα πράγματα γύρω από την επιχειρηματικότητα, την τεχνολογία και τα Social Media. Ο ιδρυτής του Facebook ρωτήθηκε, μεταξύ άλλων, για τα στοιχεία που πρέπει να έχει ένα άνθρωπος, έτσι ώστε να φτάσει στην κορυφή στο κομμάτι της επιχειρηματικότητας.

Και φυσικά ο Ζούκερμπεργκ απάντησε. Οι πετυχημένοι άνθρωποι έχουν 3 κύρια γνωρίσματα, όπως είπε. Πρώτον και κύριον, οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες έχουν ένα συγκεκριμένο όραμα. Μπορούν να εντοπίσουν ένα πρόβλημα και προσπαθούν να το λύσουν.

«Αν θέλετε να οικοδομήσετε κάτι σπουδαίο, θα πρέπει να επικεντρωθείτε στο ποια είναι η αλλαγή που θέλετε να φέρετε στον κόσμο», σημείωσε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

«Βλέπω πολλούς επιχειρηματίες που ξεκινούν μια εταιρία, χωρίς να ξέρουν τι ακριβώς είναι αυτό που θέλουν να φτιάξουν. Αυτό είναι αρνητικό για εμένα» συμπλήρωσε.

Δεύτερον, οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες, περιβάλλουν τους εαυτούς τους, με εξίσου σημαντικούς ανθρώπους, που έχουν κίνητρα. «Κανείς δεν το έκανε μόνος του» τόνισε ο Mr Facebook και συνέχισε: «Αν δεις τα μεγαλύτερα πράγματα που έχουν γίνει στον κόσμο, θα διαπιστώσουν ότι δεν πραγματοποιήθηκαν από ένα άτομο. Άρα ειναι σημαντικό να φτιάξεις μια καλή ομάδα».

Όσο για το τρίτο στοιχείο; «Οι επιχειρηματίες που δημιουργούν κάτι μεγάλο, είναι επίμονοι» λέει ο Ζούκερμπεργκ. «Τίποτα δεν πάει έτσι όπως το περιμένεις» ξεκαθαρίζει ο ίδιος. Παράλληλα σημειώνει ότι υπάρχουν άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι η εποτυχία έρχεται… μέσα σε μια νύχτα, αλλά τα πράγματα στην πραγματικότητα δεν λειτουργούν έτσι.

Αυτοί που φτάνουν στην κορυφή, είναι αυτοί που αρνούνται να εγκαταλείψουν, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην πορεία τους, υπογραμμίζει ο ιδρυτής του Facebook.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × four =