αρχικηVIRALΑυτά είναι τα 12 προϊόντα των IKEA με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών (ΦΩΤΟ)

Αυτά είναι τα 12 προϊόντα των IKEA με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών (ΦΩΤΟ)

Πριν μερικές ημέρες, ο ιδρυτής των IKEA, Ingvar Kamprad, έφυγε από την ζωή, σε ηλικία 91 ετών. Βέβαια, πίσω του αφήνει… πολλά επιπλά του, μέσα στα σπίτια μας. Ναι, και στην Ελλάδα. Συνολικά 17 χρόνια μετά την άφιξη των ΙΚΕΑ στη Θεσσαλονίκη και 15 χρόνια μετά την άφιξή τους στην Αθήνα και εν συνεχεία σε Λάρισα και Ιωάννινα, ελάχιστα σπίτια στην Ελλάδα υπάρχουν χωρίς ένα τραπεζάκι των λίγων ευρώ από την γνωστή αλυσίδα.

Στην καθιέρωση των ΙΚΕΑ έπαιξε, φυσικά, ρόλο και το design τους. Τα έπιπλα των σουηδικών καταστημάτων είναι απλά και λειτουργικά και την ίδια ώρα όμορφα, ένας συνδυασμός που κερδίζει, όπως μαρτυρά το εσωτερικό κάθε ελληνικού σπιτιού. Ενώ η αλυσίδα «έπαιζε» πάντα με χαμηλές τιμές.

Ποια είναι όμως τα πιο δημοφιλή προϊόντα της παγκοσμίως; Παρακάτω ακολουθούν τα 12 με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία.

  • Κορνίζα Ribba 

Η απλότητα χαρακτηρίζει την ΙΚΕΑ και η κορνίζα Ribba το αποδεικνύει. Υπάρχει σε ποικιλία μεγεθών και σε διάφορα χρώματα, μαύρο, άσπρο, γκρι…

  • Κούπα Färgrik

Είναι  κομψή και φθηνή. Και πηγαίνει σε όλες τις κουζίνες. Για αυτό υπάρχει και σε όλες… Mερικές φορές, δε, μπορεί να εξυπηρετήσει και άλλες χρήσεις…

 

  • Καναπές Klippan

Είναι… μαζεμένος, φίνος, τέλεια επιλογή για μικρούς χώρους. Για αυτό και διαχρονικά… ξεπουλάει. Επιπλέον αν τον βαρεθείς υπάρχουν με λίγα ευρώ, διαθέσιμα καλύμματα. Και αμέσως γίνεται σαν καινούριος.

 

  • Τραπέζι Docksta 

Απλό, βολικό, συνδυάζεται με τα πάντα, για αυτό και το προτιμούν πολλοί.

  • Καναπές Ektorp

«Κλασικός» καναπές τον οποίο τον βρίσκεις σε κάθε ελληνικό σπίτι που σέβεται τον ευατό του! Ταιριάζει σε κάθε στιλ σπιτιού, είναι εξαιρετικά άνετος, βγαίνει σε άπειρα χρώματα αλλά και σε πολλές διαστάσεις, ακόμη και γωνία. Ολα αυτά εξηγούν γιατί έχει αναδειχθεί σε αγαπημένο και των Ελλήνων.

  • Τραπέζι Lack

«Basic» κομμάτι, από αυτά που τα αγοράζουν και σε… περίπτωση που τα χρειαστούν. Εξαιρετικά φθηνό, κυκλοφορεί σε άπειρα χρώματα και πολυμορφικό, μιας και μπορεί να εκτελέσει από χρέη κομοδίνου μέχρι ότι άλλου βοηθητικού τραπεζιού μπορεί να χρειαστεί ένα σπίτι.

  • Σουηδικά χαλιά 

Τα ΙΚΕΑ εκτός από το σουηδικό ξύλο μας έκαναν να μάθουμε και τα σουηδικά χαλιά. Είναι χρωματιστά, χαρούμενα, διαφορετικά, για αυτό και αγαπήθηκαν.

 

  • Rens sheepskin

Θυμίζει την παλιά φλοκάτη, αλλά σε μια πιο εκσυγχρονισμένη της έκδοση για αυτό και αγαπήθηκε ιδιαίτερα. Τι άλλο θα ταίριαζε καλύτερα μπροστά από το τζάκι;

  • Ράφια Kallax 

Αποτελούν την εξέλιξη των αγαπημένων σε όλους Expedit. Υπάρχουν απλά σε κάθε σπίτι, σε κάθε χρώμα, κάθε μέγεθος για κάθε χρήση.

  • Κρεβάτι Malm 

Είναι το κρεβάρι στο πρώτο διαμέρισμα των millennials χωρίς καμία αμφιβολία. Το κρεβάτι που υπάρχει σε κάθε φοιτητικό και όχι μόνο σπίτι, αφού η απλότητά του αφήνει περιθώριο στη φαντασία με το συγκεκριμένο απλό και οικονομικό κρεβάτι να δημιουργήσει ονειρικούς χώρους.

  • Καρέκλα Poäng 

Κάθε χρόνο, 1,5 εκατ. σπίτια στον κόσμο αποκτούν μια νέα καρέκλα Poäng. Σχέδιο του Γιαπωνέζου Noboru Nakamura, έχει γίνει ταυτόσημη με τα ΙΚΕΑ, αποτελεί κάτι σαν σύμβολό τους.

  • Βιβλιοθήκη Billy

Χωρίς σχόλια απολύτως δικαιολογημένα, η συγκεκριμένη βιβλιοθήκη είναι το προϊόν της ΙΚΕΑ που έχει αγαπηθεί όσο κανένα άλλο…
Κάθε 10 δευτερόλεπτα, σε κάποια γωνιά του κόσμου, κάποιος βγαίνει από τα γκαράζ της ΙΚΕΑ έχοντας στο πορτπαγκάζ του μια βιβλιοθήκη Billy. Αντιπροσωπευτικό δείγμα της απλότητας των ΙΚΕΑ έχει με το δικό της τρόπο συμβάλλει στην παγκόσμια επιτυχία του brand.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + thirteen =