αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑς μιλήσουμε για τα περιβόητα meetings. Εδώ είναι τα 3 βήματα για τα ολοκληρώνεις σωστά

Ας μιλήσουμε για τα περιβόητα meetings. Εδώ είναι τα 3 βήματα για τα ολοκληρώνεις σωστά

Πολλά έχουν γραφτεί για τα επαγγελματικά meetings. Τα ακούμε και μέσα στους επαγγελματικούς χώρους: Άλλοι τα θεωρούν σημαντικές συναντήσεις, άλλοι χάσιμο χρόνου. Ας είμαστε ειλικρινείς, όλοι έχουμε βρεθεί σε κάποιο meeting που δεν είχε αρχή, μέση και τέλος. Το αποτέλεσμα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι απλό: Αρκετές ώρες μέσα σε μια αίθουσα, πολλές γνώμες για θέματα τις δουλειάς (και όχι μόνο), και τελικά η συνάντηση τελειώνει χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Το Forbes, μίλησε με τον Dick Axelrod. Ο οποίος είναι ιδρυτής της εταιρίας συμβούλων Axelrod. Ενώ έχει γράψει και βιβλία για το πως μπορείς να μετατρέψεις ένα meeting σε κάτι πραγματικά χρήσιμο. Αυτή τη φορά, ο ίδιος παρέθεσε τις κινήσεις που πρέπει να κάνεις, έτσι ώστε να ολοκληρώσεις σωστά μια συνάντηση. Και να μην αποτελέσει… ακόμα ένα χαμένο meeting.

«Στο τέλος πρέπει να ανακεφαλαιώσετε τις σημαντικές αποφάσεις που υπήρξαν στο meeting. Θα εκπλαγείτε, από το πόσες φορές θα ακούσετε ανθρώπους να λένε ‘Δεν νομίζω ότι αποφασίσαμε για αυτό’», τονίζει ο Dick Axelrod.

Και συνεχίζει: «Το δεύτερο πράγμα, είναι να καθορίσουμε τα επόμενα βήματα. Έχουμε έναν χάρτη πορείας προς τα εμπρός; Γνωρίζουμε τα πράγματα που θα κάνουμε, ως αποτέλεσμα της συνάντησης;». Υπάρχει και ένα τρίτο πράγμα στο οποίο πρέπει να εστιάσεις στο τέλος του meeting. Είναι η συνολική εμπειρία που έμεινε. Ένας εύκολος τρόπος για να πάρεις feedback, είναι να ρωτήσεις τους άλλους, για το αν θεωρούν ότι πέρασαν τον χρόνο τους στην αίθουσα με ουσιαστικό τρόπο. Αν όχι, ρώτα τι θα θέλανε να διορθωθεί στον τρόπο που γίνονται οι συναντήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × one =