αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑπό 4ημερη εργασία, μέχρι εταιρικά αυτοκίνητα: 5 ελληνικές εταιρίες που… τα δίνουν όλα στους εργαζομένους τους

Από 4ημερη εργασία, μέχρι εταιρικά αυτοκίνητα: 5 ελληνικές εταιρίες που… τα δίνουν όλα στους εργαζομένους τους

Ένας ιδιαίτερος ανταγωνισμός έχει δημιουργηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στο επιχειρηματικό πεδίο. Είναι αυτός… για τον καλύτερο εργοδότη. Και είναι θετικό. Μέσα στην Ελλάδα της κρίσης, όπου οι μισθοί και οι συνθήκες εργασίας γενικότερα πάνε προς το χειρότερο, υπάρχουν κάποιες εταιρίες που δείχνουν να κινούνται σε εντελώς διαφορετική τακτική.

Προσπαθούν να δίνουν αμοιβές σημαντικά μεγαλύτερες από τον βασικό μισθό, μπόνους ή εταιρικά αυτοκίνητα. Είχαμε μάλιστα και μια περίπτωση… με 4ημερη εργασία. Το It’s Possible συνέλεξε 5 περιπτώσεις εταιριών, που δείχνουν ότι όποιος θέλει μπορεί πραγματικά να δημιουργήσει ένα ιδανικό περιβάλλον εργασίας. Ακόμα και μέσα στην κρίση.

Skroutz

Η περίπτωση του Skroutz συζητήθηκε έντονα τις τελευταίες ημέρες. Η εταιρία, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αποφάσισε να εφαρμόσει την 4ημερη εργασία μέσα στο καλοκαίρι. «Η δημιουργικότητα και η ποιοτική δουλειά προκύπτουν από ξεκούραστα μυαλά και χαρούμενους ανθρώπους», σημείωσε ο συνιδρυτής του Skroutz, Γιώργος Χατζηγεωργίου, σε ανάρτηση του στο Facebook.

Παπαστράτος

Η εταιρία πρόσφατα έτρεξε το μέγα- πλάνο της που περιελάμβανε 400 προσλήψεις. Το αξιοσημείωτο όμως δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και οι παροχές που δίνει στους εργαζομένους που θέλει να προσλάβει. Συχνά βλέπουμε στις αγγελίες της να αναφέρεται: σταθερός μισθός, εταιρικό smartphone, εταιρικό αυτοκίνητο, πληρωμένα καύσιμα. Όχι, και άσχημα, ε;

Σκλαβενίτης

Αν βγεις στον δρόμο και ρωτήσεις 100 τυχαίους ανθρώπους, για το ποιον θεωρούν τον καλύτερο εργοδότη στην Ελλάδα, σίγουρα αρκετοί θα απαντήσουν Σκλαβενίτης. Η γνωστή αλυσίδα έχει πάει σε μια τακτική φιλική προς τους εργαζόμενους, σε όλα τα επίπεδα. Ενώ είναι γνωστή για την απόφαση της να μην ανοίγει της Κυριακές, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της. Ο βασικός μισθός στον Σκλαβενίτη δεν είναι στα 586 ευρώ, αλλά στα 860 ευρώ, σύμφωνα με την σύμβαση που υπέγραψαν πρόσφατα οι εργαζόμενοι.

Καρέλιας

Ακόμα μια εταιρία που τραβά πάνω της όλα τα βλέμματα κάθε χρόνο. Είναι πλέον καθιερωμένο το event λίγο πριν το τέλος του έτους, κατά το οποίο ο ιδιοκτήτης ανακοινώνει μεγάλα μπόνους και δώρα προς τους εργαζομένους. Την τελευταία φορά, μοίρασε, μεταξύ άλλων:

  • H ενίσχυση για το εορταστικό τραπέζι €1.000 καθαρά για κάθε εργαζόμενο στην Εταιρεία.
  • Το επίδομα παρουσίας €850 καθαρά. Το δικαιούνται όσοι δεν έλειψαν ούτε μία μέρα από την εργασία τους.
  • Οι εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές από €2.501 και πάνω, θα λάβουν πρόσθετη έκτακτη οικονομική ενίσχυση €1.000 καθαρά.
  • Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές €1.701 έως €2.500 θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση €300 ευρώ καθαρά.
  • Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές από 1.201 έως 1.700 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 500 καθαρά.

Vivechrom

Στον ανταγωνισμό του «καλού εργοδότη» μπήκε και η Vivechrom. Πρόκειται για την μεγαλύτερη εταιρεία χρωμάτων στην Ελλάδα, μέλος του πολυεθνικού ομίλου AkzoNobel. Τι ανακοίνωσε η εταιρία:

– Δίνεται γαμήλιο δώρο 150 ευρώ

– Δίνεται επίδομα γέννησης παιδιού 300 ευρώ

– Χοιρηγείται επίδομα ημερήσιας διατροφής 2 ευρώ (σε είδος). Το επίδομα αυτό ειδικά για τους μήνες Απρίλιο και Δεκέμβριο προσαυξάνεται κατά 170 μηνιαίως.

– Το Δεκέμβριο χορηγείται επιπλέον επίδομα 100 ευρώ εάν η κερδοφορία ξεπεράσει κατά 2% τον συμφωνημένο στόχο

– Έκτακτο επίδομα 50 ευρώ κάθε Σεπτέμβριο

– Επίδομα χρήσης Η/Υ 15% επί των βασικών μισθών

– Παρέχεται πρόσθετη ιατροφαρμακευτική κάλυψη και ασφάλιση ζωής και για τα προστατευόμενα μέλη

– Επίδομα 30 ευρώ για κάθε παιδί έως 18 ετών με δωροεπιταγή για αγορά σχολικών ειδών.

– Δωρεάν μεταφορά προσωπικού

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + nine =