αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΑπό τις Μπαχάμες, ως τα χωριά της Τσεχίας: Μια Ελληνίδα Travel Blogger μιλά στο It’s Possible για όλα όσα έχει ζήσει

Από τις Μπαχάμες, ως τα χωριά της Τσεχίας: Μια Ελληνίδα Travel Blogger μιλά στο It’s Possible για όλα όσα έχει ζήσει

Τους βλέπουμε να γίνονται όλο και περισσότεροι. Τελικά, μπορεί αυτό που ονομάζουμε Travel Blogger να είναι το βασικό επάγγελμα κάποιου; Η Χρυσούλα Μανίκα το έχει καταφέρει. Δημιούργησε το blog TravelPassionate. Είναι Travel Blogger σε επαγγελματική βάση, και έχει γεμίσει με εμπειρίες από όλο τον κόσμο.

Η ίδια μιλά στο It’s Possible για το πως αποφάσισε να γίνει blogger, πόσο χρονικό διάστημα της πήρε για να γίνει το κύριο επάγγελμα της, ενώ αποκαλύπτει την Νο1 ιστορία που θυμάται από όλα τα ταξίδια της.

Πως πήρατε την απόφαση να δημιουργήσετε το δικό σας blog;

Πάντα μου άρεσαν τα ταξίδια και γι’ αυτό σπούδασα και διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων. Είμαι πολύ καλή στο να οργανώνω ταξίδια και όλοι οι φίλοι μου ερχόντουσαν σε εμένα για συμβουλές  Η ιδέα να δημιουργήσω το blog όμως ήταν ενός καλού μου φίλου ο οποίος με παρότρυνε να το ξεκινήσω όταν ήθελα να αλλάξω δουλειά και να κάνω κάτι που με ευχαριστεί περισσότερο. Βέβαια από την στιγμή που ξεκίνησα το blog μέχρι να γίνει το κύριο επάγγελμα μου πέρασαν σχεδόν 3 χρόνια.

Τι ακριβώς μπορεί να βρει κάποιος στο blog σας;

To Travel Passionate μου είναι στα Αγγλικά και στα Γαλλικά και έχει να κάνει με ταξίδια στην Ευρώπη. Ένα μεγάλο μέρος του είναι βέβαια αφιερωμένο στην Ελλάδα μια που είναι μια από τις ομορφότερες χώρες στον κόσμο.  Μέσα στο blog μπορεί να βρει κάποιος travel guides για μέρη που έχω πάει, travel tips, packing lists, restaurant, hotel and tour reviews.

Ποια είναι η Νο1 ιστορία που σας έχει μείνει στην μνήμη από όλα τα ταξίδια που έχετε κάνει;

Για μένα το ταξίδι δεν έχει να κάνει μόνο με τον προορισμό αλλά και με τους ανθρώπους που ταξιδεύεις μαζί αλλά και με αυτούς που γνωρίζεις σε κάθε τόπο.

Στην μνήμη μου υπάρχουν πολλές τέτοιες στιγμές όπως μια βραδιά στην όχθη ενός ποταμού σε ένα χωρίο της Τσεχίας παρέα με τα αστέρια, την κολλητή μου, και νέους φίλους από την Τσεχία, την Ινδία, την Ρουμανία και την Αμερική.

Ποια είναι τα πιο χαρακτηριστικά μέρη που έχετε επισκεφτεί; Και ποια είναι τα μέρη που δεν έχετε πάει, και θα θέλατε να ταξιδέψετε εκεί στο μέλλον

Τα πιο χαρακτηριστικά είναι η Ιαπωνία και οι Μπαχάμες αλλά τα πιο αγαπημένα μέρη που έχω ταξιδέψει μέχρι στιγμής είναι η Τοσκάνη στην Ιταλία με το μοναδικό τοπίο της και τα μεσαιωνικά χωριά της και η Ιρλανδία με την υπέροχη φύση της και τους φιλόξενους κατοίκους της.  Εκεί που θα ήθελα πολύ να πάω είναι στην Ανταρκτική και ένα ταξίδι με το Orient Express στην Ευρώπη.

Θα πει κάποιος: Καλά όλα αυτά, αλλά τι μπάτζετ χρειάζεται κάποιος για να κάνει τόσα ταξίδια, και στην συνέχεια να γράφει τις εμπειρίες του σε ένα blog; Είναι δηλαδή «ακριβό σπορ» το travelblogging;

Εξαρτάται, όταν ξεκίνησα τα μόνα χρήματα που χάλασα ήταν για το domain και το hosting που ήταν περίπου 200 € για ένα χρόνο. Στην αρχή έγραφα για τα ταξίδια που έχω ήδη κάνει (είχα ήδη πάει σε πάνω από 15 χώρες και είχα επισκεφτεί πολλά μέρη στην Ελλάδα) αλλά και για την πόλη μου την Αθήνα η οποία είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες από το εξωτερικό. Σταδιακά καθώς το blog μεγάλωνε άρχισα να δέχομαι προσκλήσεις από διάφορους προορισμούς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ώστε να τους επισκεφτώ και να γράψω τι εμπειρίες μου.

Με βάση την εμπειρία σας, μπορεί το blogging να είναι το βασικό επάγγελμα κάποιου στην Ελλάδα;

Εμένα μου πήρε 3 χρόνια να φτάσω σε αυτό το σημείο  και ξέρω ότι υπάρχουν λίγοι ακόμα travel bloggers στην Ελλάδα και πάρα πολλοί στο εξωτερικό όπου το travel blogging είναι το βασικό τους επάγγελμα.

Δεν είναι σίγουρα κάτι εύκολο, θέλει υπομονή και επιμονή και πολλές γνώσεις όπως SEO (search engine optimization), Social Media, affiliate marketing, φωτογραφία κτλ. Όλη αυτή η γνώση είναι όμως διαθέσιμη δωρεάν στο διαδίκτυο για όποιον ενδιαφέρεται πραγματικά να μάθει.

Θα ήθελα να μου πείτε ένα πράγμα που δεν θα κάνατε ποτέ ως blogger

Έχω μια αρχή σαν travel blogger, να παραμένω αληθινή στο κοινό μου και να γράφω τις εμπειρίες μου καλές ή κακές όπως τις βίωσα άσχετα αν ένα brand με έχει πληρώσει ή αν είμαι καλεσμένη σε έναν προορισμό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + 16 =