αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑποκαλύφθηκε το πανίσχυρο Samsung Galaxy Note 9 (ΒΙΝΤΕΟ)

Αποκαλύφθηκε το πανίσχυρο Samsung Galaxy Note 9 (ΒΙΝΤΕΟ)

Το καλύτερο Note όλων των εποχών έγινε επίσημο! Στο προγραμματισμένο Unpacked event που έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη η Samsung αποκάλυψε επιτέλους το πολυαναμενόμενο Galaxy Note 9 που έρχεται με βελτιώσεις στα σημεία κάνοντας τη διαφορά έναντι του άξιου προκατόχου.

Το νέο Note δε φέρνει σημαντικές εξωτερικές αλλαγές ή εκπλήξεις, ακολουθώντας την πεπατημένη και το φυσικό αποτύπωμα του Galaxy Note 8, ωστόσο φέρνει νέα σημαντικά τεχνικά χαρακτηριστικά και αναβαθμίσεις που αναμένεται να κεντρίσουν το premium κοινό της σειράς και όχι μόνο.

Για να ξεκινήσουμε με την επιφάνεια εργασίας, το νέο phablet έρχεται με λεπτότερα bezels που έδωσαν στους Κορεάτες τη δυνατότητα να αυξήσουν κατά 1 ίντσα την οθόνη στις 6.4 (χωρίς notch εννοείται), χωρίς να χρειαστεί να αυξήσουν τις διαστάσεις της συσκευής. Πρόκειται για Super AMOLED panel ανάλυσης 1440x2960px με υποστήριξη λειτουργίας Always On Display.

GalaxyNote9case

Σημαντική αναβάθμιση αποτελεί τόσο η μεγαλύτερη χωρητικότητας μπαταρία στα 4000mAh που εξασφαλίζει σύμφωνα με τον κατασκευαστή αδιάκοπη λειτουργία μίας ημέρας, όσο και ο διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος του νέου Galaxy Note με δύο διαφορετικές εκδόσεις, στα 128GB και για πρώτη φορά σε Galaxy συσκευή στα 512GB. Χώρος υπέρ αρκετός για τεράστιο όγκο δεδομένων που μπορεί να επεκταθεί μελλοντικά έως τα 2TB. H επερχόμενη μάλιστα 512GB microSD κάρτα μνήμης της Samsung θα προσφέρει σύντομα χωρητικότητα υπολογιστή αυξάνοντας τη συνολική μνήμη στο 1TB για τους πολύ απαιτητικούς χρήστες.

Δυστυχώς, δεν είδαμε ούτε σε αυτή τη ναυαρχίδα της εταιρείας τον under display fingerprint scanner που φημολογούνταν ομολογουμένως πριν από αρκετό καιρό. Αντί αυτού η Samsung -όπως ήδη γνωρίζαμε- διατήρησε τον ψηφιακό αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος στην πλάτη της συσκευής σε πιο εργονομική όμως θέση, κάτω από τη διπλή κάμερα.

Όσον αφορά τώρα στις imagine δυνατότητες του νέου κορεάτικου μοντέλου η εταιρεία ενσωμάτωσε στη ναυαρχίδα της το σύστημα του Galaxy S9+ με μία 12MP κάμερα με διπλό διάφραγμα f/1.5-2.4 που προσαρμόζεται αυτόματα στο φως, όπως το ανθρώπινο μάτι, για εξαιρετικές λήψεις νύχτα μέρα και μία 12MP f/2.4 telephoto κάμερα. Η dual κάμερα έρχεται με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας και AI χαρακτηριστικά για αναγνώριση σκηνών, βελτίωση χρωμάτων, βελτίωση της αντίθεσης, καθώς επίσης και αναγνώριση λαθών στην εικόνα, όπως τα κλειστά μάτια ή θολούρα στο φακό. Επίσης, η κάμερα υποστηρίζει δυνατότητα εγγραφής super slow-mo video στα 960fps. Τέλος, η πρόσθια κάμερα για τις selfie λήψεις παρέμεινε στα 8MP f/1.7.

Την ομαλή λειτουργία του Galaxy Note 9 εξασφαλίζει το Snapdragon 845 ή (ανάλογα την αγορά που προορίζεται) το Exynos 9810 SoC σε συνδυασμό με 6 ή 8 GB RAM. Φυσικά, το σύνολο των νέων χαρακτηριστικών, όπως επίδοση επεξεργαστή με προηγμένο σύστημα ψύξης, αυξημένη RAM, μεγάλος αποθηκευτικός χώρος και μεγαλύτερη αυτονομία, καθιστούν την κορεάτικη ναυαρχίδα ιδανική συσκευή για παιχνίδια, ακόμη και για τους απαιτητικούς gamers. Η συνεργασία μάλιστα της Samsung με την Epic Games για το λανσάρισμα της Android έκδοσης του video game Fortnite στο νέο Galaxy Note θα δώσει μία πρώτη γεύση στους εν λόγω χρήστες. Από το νέο μοντέλο δε λείπει όμως ούτε ο καλός ήχος με την υπογραφή των στερεοφωνικών ηχείων να βάζει η AKG.

Samsung-Galaxy-Note-9-Press-Render-805px

Πολύ καλά όλα τα παραπάνω ωστόσο η πολύπειρη εταιρεία γνωρίζει ότι το νέο S Pen και οι αναβαθμισμένες ιδιότητές του είναι ίσως ο βασικότερος λόγος για τους κατόχους προηγούμενων γενιών Galaxy Note να προχωρήσουν σε αναβάθμιση της συσκευής τους.

Το S Pen κυριολεκτικά προβιβάστηκε από απλή γραφίδα για σχεδιασμό και καταγραφή σημειώσεων σε μία πολυλειτουργική συσκευή, η οποία συνδέεται με το κορεάτικο phablet μέσω Bluetooth. Αρχικά, πατώντας το κουμπί του S Pen μπορούμε πλέον να τραβήξουμε φωτογραφίες εξ αποστάσεως, ενώ κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης μπορεί να αξιοποιηθεί στην εναλλαγή των διαφανειών. Ταυτόχρονα, με διπλό πάτημα στο ενσωματωμένο πλήκτρο εναλλάσσεται ο χρήστης μεταξύ της πρόσθιας και της οπίσθιας κάμερας. Επιπρόσθετα, το νέο S Pen παρέχει 4096 επίπεδα πίεσης για ακόμη μεγαλύτερη εργονομία και καλύτερη εμπειρία χρήσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύντομα η Samsung θα διαθέσει το SDK του νέου S Pen στους developers με σκοπό να επεκταθεί η λειτουργία του σε νέες εφαρμογές.

Η μπαταρία της αναβαθμισμένης γραφίδας κρατά για περίπου 30 λεπτά (ή 200 clicks), ενώ 40 μόλις δευτερόλεπτα επαρκούν για να φορτίσει πλήρως μόλις τοποθετηθεί στην ειδική κρύπτη του Galaxy Note 9. To Galaxy Note 9 φέρει πιστοποίηση IP68 για αντοχή στο νερό και στη σκόνη, όπως επίσης και το S Pen.

Τέλος, όπως ήδη γνωρίζαμε από το Galaxy Tab S4, η Samsung αναβάθμισε τη λειτουργία DeX και στο Galaxy Note 9. Η σύνδεση με εξωτερική οθόνη δεν απαιτεί πλέον τη χρήση του DeX Dock. Το Galaxy Note 9 μπαίνει σε DeX mode αυτόματα μέσω σύνδεσης με καλώδιο USB-C σε HDMI για την απόλυτη εμπειρίας χρήσης σε περιβάλλον υπολογιστή με δυνατότητα χρήσης και των οθονών και των δύο συσκευών ταυτόχρονα.

Το Samsung Galaxy Note 9 έρχεται σε τέσσερα χρώματα, Ocean Blue, Midnight Black, Lavender Purple και το νέο Metallic Copper και θα κυκλοφορήσει στην αγορά στις 24 Αυγούστου. Στην Ελλάδα το μοντέλο Galaxy Note 9 6GB/128GB θα κοστίζει 1049 ευρώ.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × four =