αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Αν φτιάξεις εταιρία, πλήρωσε πρώτα τον εαυτό σου»: Ένας CEO εξηγεί τη συμβουλή που θα έδινε στον 20χρονο εαυτό του

«Αν φτιάξεις εταιρία, πλήρωσε πρώτα τον εαυτό σου»: Ένας CEO εξηγεί τη συμβουλή που θα έδινε στον 20χρονο εαυτό του

Συνήθως ακούμε ότι οι ιδρυτές των επιχειρήσεων ή των startups πρέπει να έχουν υπομονή, ακόμα και στο οικονομικό κομμάτι. Να μην αναζητούν έσοδα για τους ίδιους από την πρώτη ημέρα. Και ακούγεται λογικό, αφού μια επιχείρηση θέλει χρόνο για αν αναπτυχθεί και να φέρει χρήματα. Τώρα όμως θα δούμε την άλλη πλευρά. Που λέει ότι αν ξεκινήσεις μια εταιρία, πρέπει να πληρώσεις πρώτα τον εαυτό σου.

«Έκανα το τεράστιο λάθος να μην πληρώσω τον εαυτό μου στην πρώτη μου εταιρεία, βαδίζοντας σχεδόν τρία χρόνια χωρίς μισθό και εξαντλώντας όλες τις αποταμιεύσεις μου» λέει ο συνιδρυτής και CEO της Simple Contacts, Joel Wishkovsky.

Και εξηγεί μιλώντας στο CNBC: «Αν ξεκινήσεις μια επιχείρηση, φρόντισε να πληρώσεις τον εαυτό σου». Τι θα συμβεί σε αντίθετη περίπτωση; Το να μην δίνεις χρήματα στον εαυτό σου «οδηγεί σε κακή λήψη αποφάσεων και σε τελική ανάλυση, σας φέρνει σε μια απίστευτα αβέβαιη οικονομική θέση που μπορεί να αποφευχθεί», όπως λέει ο CEO.

Παράλληλα, ο ίδιος αναφέρεται και σε όλους αυτούς που συμβουλεύουν τους ιδρυτές να μην έχουν μισθό, μόλις ξεκινήσουν μια επιχείρηση. «Όλες αυτές οι συμβουλές προέρχονται από ανθρώπους που είτε δεν έχουν ξεκινήσει μια επιχείρηση, είτε έχουν την πολυτέλεια να μην ανησυχούν για τα χρήματα για να ζήσουν. Δεν μπορείς να δουλέψεις σε μια εταιρεία όταν παλεύεις να πληρώσεις το νοίκι ή να αγοράσεις βασικά ήδη από το σούπερ μάρκετ».

«Δεν είσαι σούπερμαν, ακόμα κι αν νιώθεις σαν να είσαι», καταλήγει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + 14 =