αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑν λάβουμε μήνυμα από εξωγήινους… καλύτερα να μην απαντήσουμε, λέει ο Στίβεν Χόκινγκ

Αν λάβουμε μήνυμα από εξωγήινους… καλύτερα να μην απαντήσουμε, λέει ο Στίβεν Χόκινγκ

Τις αμφιβολίες του… για το κατά πόσο μια ενδεχόμενη συνάντηση με εξωγήινους θα είναι θετικός αποτέλεσμα για την ανθρωπότητα, εκφράζει ο διάσημος αστροφυσικός, Στίβεν Χόκινγκ. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, αν ποτέ λάβουμε κάποιο σήμα από εξωγήινους πολιτισμούς, τότε ίσως δεν θα πρέπει να απαντήσουμε.

“Θα πρέπει να είμαστε δύσπιστοι όσον αφορά την ανταπάντηση”, λέει στην ταινία, σύμφωνα με USAToday. “Η συνάντηση με έναν πιο προηγμένο πολιτισμό θα μπορούσε να θυμίζει την ιστορία της συνάντησης των ιθαγενών Αμερικάνων με τον Κολόμβο – που όλοι γνωρίζουμε πως δεν είχε καλή κατάληξη”, αναφέρει ο επιστήμονας. Αυτή η εκτίμηση έχει διατυπωθεί και στο παρελθόν δια στόματος Hawking και ο ίδιος έχει μιλήσει πολύ για εξωγήινες μορφές ζωής ενώ είναι γνωστό πως στηρίζει ένα φιλόδοξο πρότζεκτ Ρώσου μεγιστάνα που περιλαμβάνει σχέδια για διαστρικό ταξίδι, αλλά και τον εντοπισμό σημάτων εξωγήινης ζωής μέσω του του προγράμματος «Breakthrough Listen».

Η παθιασμένη αναζήτησή του για τον εντοπισμό εξωγήινης ζωής είναι πλέον προσβάσιμη και στους θεατές με μια περιήγηση στα αγαπημένα μέρη του στο σύμπαν μέσω του CuriosityStream, μια online video-on-demand πλατφόρμα. Το 25λεπτο φιλμ “Stephen Hawking’s Favorite Places” περιλαμβάνει συναρπαστικές λεπτομέρειες για τις ανακαλύψεις των τελευταίων ετών στο διάστημα, αλλά και ενδιαφέρουσες θεωρίες διατυπωμένες από τον Στίβεν Χόκινγκ.

Όπως αναφέρει η Lifo, το «ταξίδι» με τον ίδιο περιλαμβάνει και ξενάγηση στον Gliese 832c, έναν πλανήτη έξω από το ηλιακό μας σύστημα, που οι επιστήμονες εκτιμούν ότι μπορεί να είναι σε θέση να υποστηρίξει ζωή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − 4 =