αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑν θέλεις να πάρεις προαγωγή στη δουλειά σου, τότε μάλλον πρέπει να ακολουθήσεις αυτές τις 4 συμβουλές

Αν θέλεις να πάρεις προαγωγή στη δουλειά σου, τότε μάλλον πρέπει να ακολουθήσεις αυτές τις 4 συμβουλές

H Indra Nooyi, CEO της PepsiCo, είναι ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στον τομέα των επιχειρήσεων. Εδώ είναι οι 3 συμβουλές της για να καταφέρεις κι εσύ να ανέβεις ψηλά και να πάρεις την προαγωγή που τόσο θες. Η 4η συμβουλή, είναι του Satya Nadella, CEO της Microsoft.

Κάνε τη δουλειά σου εξαιρετικά καλά

Η Indra Nooyi λέει πως, αν θέλεις να γίνεις διευθυντής μιας εταιρείας, πρέπει να σταματήσεις να εστιάζεις σε αυτό. Επικεντρώσου στο παρόν! «Μην αρχίσεις να λες “θέλω να γίνω CEO”. Επειδή τη στιγμή που θα σου γίνει αυτό έμμονη ιδέα, θα ξεχάσεις τι πρέπει να κάνεις. Βάλε στόχο να κάνεις τη δουλειά σου τόσο καλά που όλοι να λένε ότι κανείς άλλος δε θα μπορούσε να είναι τόσο καλός όσο εσύ».

Καλλιέργησε μια μοναδική δεξιότητα

«Θα πρέπει να έχεις έναν άσο στο μανίκι σου» συμβουλεύει η CEO. Κάτι στο οποίο θα είσαι πάρα πολύ καλός και που θα αναπτύξεις ακόμα περισσότερο. Οι μοναδικές δεξιότητες είναι εκείνες που σε κάνουν πολύτιμο και, όταν είσαι πολύτιμος, τότε παίρνεις προαγωγή. «Μέσα στην εταιρεία οι συνεργάτες σου θα πρέπει να εκτιμούν τις ικανότητές σου – αρκεί να είσαι αρκετά εξωστρεφής ώστε να τις γνωρίζουν» σχολιάζει η ίδια.

Έχε θάρρος

Αν θέλεις να πας μπροστά, θα πρέπει να ξεχωρίσεις. «Αν έχεις γνώμη για κάποιο θέμα, να έχεις το θάρρος να την υπερασπιστείς αν χρειαστεί. Οι άνθρωποι που υπερασπίζονται τα πιστεύω τους γίνονται πολύ καλοί ηγέτες και μπορεί να βοηθήσουν να συμβούν σημαντικές αλλαγές σε εταιρείες και κοινότητες» επισημαίνει η Indra Nooyi.

Ξερόλας ή μαθητής;

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Business Insider, ο Satya Nadella, CEO της Microsoft, δίνει στην ψυχολόγο του Stanford Carol Dweck και στο βιβλίο της Mindset τα εύσημα για την έμπνευση της νοοτροπίας που προσπαθεί να καλλιεργήσει και o ίδιος στην εταιρεία. «Μην είσαι ξερόλας, να παραμείνεις μαθητευόμενος. Όταν νομίζεις πως τα ξέρεις όλα, είναι σαν να έχεις φτάσει στο ανώτερο των δυνατοτήτων σου. Όταν βλέπεις τον εαυτό σου ως μαθητευόμενη, είσαι ανοιχτή στο να ανακαλύψεις νέους ορίζοντες και να κάνεις μεγάλα βήματα» σχολιάζει.

Πηγή: Shape

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 14 =