αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Αν θέλεις να καινοτομήσεις, σταμάτα να δουλεύεις συνεχώς»: Ένας CEO εξηγεί την άποψη του

«Αν θέλεις να καινοτομήσεις, σταμάτα να δουλεύεις συνεχώς»: Ένας CEO εξηγεί την άποψη του

Ο Steven Hoffman είναι ένας serial entrepreneur και ιδρυτής του start-up incubator Founders Space. Και έχει μια ιδιαίτερη άποψη, σε σχέση με το πως μπορείς να φτάσεις στην καινοτομία: Δεν πρέπει να εργάζεσαι συνεχώς.

«Το πρόβλημα είναι ότι όταν δουλεύεις χωρίς διάλειμμα, δεν δίνεις στο μυαλό σου χρόνο να χαλαρώσει και να δεις τη δουλειά σου από μια διαφορετική οπτική γωνία» τονίζει ο ίδιος.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο Inc.com, μόνο αν μείνεις για λίγο μακριά από την εργασίας σου, μπορεί να καταλάβεις τα δεδομένα στην πραγματική τους βάση. «Όταν εργάζεσαι ασταμάτητα, καταπιάνεσαι τόσο με τις λεπτομέρειες, που συχνά παραβλέπεις τη μεγαλύτερη εικόνα. Η δημιουργικότητα προέρχεται από τη ‘σύνδεση’ σου με τις μη προφανείς σκέψεις», λέει.

«Η ελεύθερη ροή των σκέψεών σου μειώνεται όταν απλά εστιάζεις στην εργασία. Αυτό περιορίζει την ικανότητά σου να φανταστείς εναλλακτικά αποτελέσματα και δυνατότητες», σημειώνει ο έμπειρος επιχειρηματίας. Προτείνει σε όλους τους επιχειρηματίες, να μένουν μακριά από τη δουλειά τους τα Σαββατοκύριακα. Και δεν αρκεί μόνο αυτό. Πρέπει να κάνεις κι άλλα διαλείμματα. «Οι διακοπές είναι επίσης σημαντικές επειδή σας επιτρέπουν να είστε σε θέση πραγματικά να ξεφύγετε από την εργασία» τονίζει. Προτείνει τουλάχιστον μια εβδομάδα διακοπών, κατά την οποία θα είναι πλήρως αποσυνδεδεμένος από τη δουλειά σου.

Ενώ σε εβδομαδιαία βάση, είναι καλό να κάνεις για μια ημέρα πράγματα εντελώς άσχετα με την δουλειά σου. Έτσι ώστε να αποσυμπιεστείς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + nine =