αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Αν θέλεις να βρεις την επόμενη μεγάλη ιδέα, πρέπει να ακούς»: Ένας επιχειρηματίας παραθέτει την άποψη του

«Αν θέλεις να βρεις την επόμενη μεγάλη ιδέα, πρέπει να ακούς»: Ένας επιχειρηματίας παραθέτει την άποψη του

«Επιχειρηματίες, κάντε στον εαυτό σας μια χάρη: Σταματήστε να μιλάτε». Με αυτή την ξεκάθαρη φράση, ξεκινά το άρθρο του στο αμερικανικό inc.com, ο ιδρυτής της εταιρίας West Realty Advisors, James Paine. Όπως εξηγεί, μερικές από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις στη ζωή του, δεν ήρθαν ανοίγοντας το στόμα του, αλλά τα αυτιά του.

«Σε έναν κόσμο που ξεχειλίζει από ηγέτες, γκουρού και experts, ο καθένας είναι είναι έτοιμος να μιλήσει, αλλά δεν είναι διατεθειμένος να ακούσει» υπογραμμίζει ο James Paine.

Και συνεχίζει: «Στην πραγματικότητα, η ακρόαση είναι ένα από τα πιο σημαντικά soft skills για έναν επιχειρηματία». Ξεκαθαρίζοντας βέβαια, ότι με την λέξη ακρόαση, δεν εννοεί ότι απλά πρέπει να κάθεσαι και να περιμένεις τη σειρά σου για να μιλήσεις. Αλλά πρέπει να προσέχεις τα λόγια ενός συμβούλου ή εργαζομένου, τον οποίο έχεις μπροστά σου. Βγάζοντας χρήσιμα συμπεράσματα.

Αυτό, είναι ένα από τα στοιχεία που διαθέτει ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg. Ακούει με προσοχή όλους τους συνομιλητές του και πολλές φορές από εκεί αντλεί ιδέες. Δεν έχει την λογική του… expert, που δεν ακούει κανένα, επειδή ο ίδιος «τα γνωρίζει όλα». Την ίδια τακτική, ακολουθεί και ο Elon Musk.

Αν είσαι ιδρυτής μιας επιχείρησης, μπορεί να έχεις πολλές γνώσεις πάνω σε αυτό που έχεις δημιουργήσει. Ωστόσο, πιθανότατα δεν διαθέτει κάτι σημαντικό: σφαιρική οπτική. Κάτι που είναι δύσκολο να επιτευχθεί, λαμβάνοντας υπόψη τους πιεστικούς και γρήγορους ρυθμούς ζωής.

Με το να ακούς τους συνεργάτες και τους εργαζομένους σου, μπορείς να αντλήσεις ιδέες. Να δεις πράγματα που ενδεχομένως δεν είχες παρατηρήσει. Οι καλές ιδέες μπορούν να προκύψουν από παντού, όπως σημειώνει ο James Paine. Αρκεί να ακούς με προσοχή, αυτά που έχουν να πουν κάποιοι άνθρωποι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + four =