αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν η απάντηση σου είναι «ναι» σε αυτές τις 7 ερωτήσεις, τότε είσαι πιο πετυχημένος από ότι νομίζεις

Αν η απάντηση σου είναι «ναι» σε αυτές τις 7 ερωτήσεις, τότε είσαι πιο πετυχημένος από ότι νομίζεις

Μερικές φορές, οι συγκρίσεις είναι χρήσιμες. Όμως όταν αυτές γίνονται εμμονή και έχουν αποτέλεσμα να μην είσαι ποτέ ικανοποιημένος με τον εαυτό σου, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά. Σκέψου το απλό: Πάντα θα υπάρχει κάποιος στον κόσμο, που θα είναι καλύτερος από εσένα σε ένα πεδίο.

Αν π.χ. θέλεις να γίνεις καλός επιχειρηματίας και συγκρίνεις άμεσα τον εαυτό σου με τον Richard Branson, τότε μάλλον… δεν θα είσαι ποτέ ικανοποιημένος. Αν θέλεις να γίνεις τραγουδιστής και συγκρίνεις τον εαυτό σου με τον Michael Jackson, επίσης ισχύει το ίδιο. Αν θέλεις να αλλάξεις τεχνολογικά τον κόσμο, και συγκρίνεις τα αποτελέσματα σου με εκείνα του Steve Jobs, είναι βέβαιο ότι θα είσαι πάντα ανικανοποίητος.

Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα με τις συγκρίσεις. Πάντα θα υπάρχει ένας καλύτερος, πλουσιότερος, πιο έξυπνος, πιο πετυχημένος (φαινομενικά έστω). Άρα λοιπόν είναι καλύτερο να σταματήσεις τέτοιου είδους συγκρίσεις. Και να εστιάσεις σε εσένα. Το αμερικανικό inc.com, παραθέτει 7 απλές ερωτήσεις. Αν η απάντηση σου σε αυτές είναι «ναι», τότε είσαι πιο πετυχημένος από ότι νομίζεις. Και δεν είναι μόνο τα χρήματα αυτά που μετράνε.

1- Έχω στενούς φίλους;

2- Μπορώ να επιλέξω τους ανθρώπους γύρω μου;

3- Έχω αρκετά χρήματα για να κάνω τις επιλογές που θέλω;

4- Βλέπω την αποτυχία απλά σας προπόνηση;

5- Είμαι δοτικός;

6- Βάζω την επιτυχία των συνεργατών μου στο προσκήνιο;

7- Νιώθω ότι έχω έναν πραγματικό σκοπό;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 1 =