αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑν εμφανιστεί στη οθόνη σου το μήνυμα «Your Windows Has Been BANNED», ψυχραιμία- Πως να μην πέσεις στην παγίδα των χάκερ

Αν εμφανιστεί στη οθόνη σου το μήνυμα «Your Windows Has Been BANNED», ψυχραιμία- Πως να μην πέσεις στην παγίδα των χάκερ

Πρόσφατα εμφανίστηκε ένα ιδιόμορφο ransomware, που εξαπατούσε χρήστες υπολογιστών με Windows, κλειδώνοντας το σύστημα και προβάλλοντας το μήνυμα “Your Windows Has Been BANNED” [Τα Windows σας έχουν ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ].

Οι δημιουργοί του κακόβουλου λογισμικού συμπεριλάμβαναν στη σχετική οθόνη οδηγίες για το πώς θα μπορούσε κάποιος να ανακτήσει τον έλεγχο του υπολογιστή του – φυσικά με το αζημίωτο. Η ορθογραφία και η σύνταξη του εν λόγω μηνύματος ήταν αρκετές για να… πονηρευτούν οι πιο έμπειροι χρήστες και να ξεσκεπαστεί η απάτη, όμως δεν ήταν λίγα και τα θύματα των απατεώνων, που απέδωσαν τελικά τα λύτρα, όπως διαβάζουμε στο Pc Magazine.

Ο ερευνητής Michael Gillespie, ιδρυτής του website ID Ransomware, κατάφερε ευτυχώς να “σπάσει” το malware, ανακαλύπτοντας ότι οποιοδήποτε μολυσμένο σύστημα θα μπορούσε να ξεκλειδωθεί, απλά με την εισαγωγή ενός εκ των κωδικών “6666666666666666” και “XP8BF-F8HPF-PY6BX-K24PJ-RAA00” στο αντίστοιχο πεδίο [χωρίς τα εισαγωγικά].

Τελευταία το ransomware φαίνεται ότι έχει επανέλθει στο προσκήνιο, αφού έχουν καταγράφει αρκετά περιστατικά μολύνσεων. Στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο επικίνδυνο όσο άλλες περισσότερο πολύπλοκες απειλές, ενώ βασίζεται απλά στον φόβο και την άγνοια των χρηστών. Οπότε, αν αντιμετωπίσετε κάτι αντίστοιχο, για αρχή δοκιμάστε έναν από τους παραπάνω κωδικούς και ζητήστε βοήθεια από κάποιο έμπειρο πρόσωπο. Σε καμία περίπτωση μην πληρώσετε τους κυβερνοεγκληματίες!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 2 =