αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν έχεις αυτά τα 3 σπάνια χαρακτηριστικά, τότε μάλλον είσαι γεννημένος επιχειρηματίας

Αν έχεις αυτά τα 3 σπάνια χαρακτηριστικά, τότε μάλλον είσαι γεννημένος επιχειρηματίας

Οι επιχειρηματίες είναι μια ξεχωριστή «φυλή». Όταν οι άλλοι βλέπουν προβλήματα, οι επιχειρηματίες βλέπουν ευκαιρίες. Πορεύονται στον δικό τους δρόμο, και όταν φθάνουν στην επιτυχία το απολαμβάνουν.

Πολλά άρθρα και ομιλίες έχουν γίνει, σε μια προσπάθεια να βρεθούν τα χαρακτηριστικά που έχει ένα επιχειρηματίας. Τα πιο κλισέ χαρακτηριστικά που ακούμε ίσως, είναι η δημιουργικότητα, η επιθυμία να ελέγξουν τα πράγματα και να ξεχωρίσουν από το πλήθος. Ενώ αυτά μπορεί να είναι σωστά, φαίνεται ότι δεν αρκούν για να σε φτάσουν στην business επιτυχία. Όπως εξηγεί το αμερικανικό Inc.com, υπάρχουν μερικά άλλα -λίγο πιο κρυμμένα- στοιχεία που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Και δείχνουν ότι είσαι γεννημένος επιχειρηματίας.

1# Οι αποτυχίες αποτελούν κίνητρο: Ακόμα και οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου είχαν αποτυχίες μέσα στην διαδρομή τους. Ωστόσο, πάντα κατάφερναν να τις ξεπερνούν. Και κάπως έτσι έφτασαν στην κορυφή. Οι αποτυχίες είναι αυτές που θα σου δώσουν τα χρήσιμα μαθήματα για να εξελιχθείς και να φτάσεις ακόμα ψηλότερα. Αν λοιπόν οι κακές στιγμές δεν σε σταματούν, αλλά σε κάνουν να προσπαθείς ακόμα περισσότερο, είναι ένα καλό σημάδι.

2# Έχεις καλό επαγγελματικό δίκτυο, αλλά λίγους φίλους: Είσαι πολύ δικτυωμένος στο επαγγελματικό πεδίο, αλλά οι στενοί σου φίλοι είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού; Αυτό μάλλον είναι καλό. Οι επιχειρηματίες έχουν την τάση να χτίζουν ένα μεγάλο επαγγελματικό δίκτυο, αλλά να έχουν λίγους καλούς φίλους. Οι επαγγελματικές επαφές είναι αυτές που θα σου ανοίξουν νέες πόρτες εδώ.

3# Δεν είσαι ποτέ ικανοποιημένος: Οι μεγάλοι επιχειρηματίες δεν μένουν σε μια νίκη. Πάνε παρακάτω. Δεν είναι ποτέ ικανοποιημένοι. Θα έχεις δει άλλωστε, ότι ακόμα μετά και από την πώληση μιας εταιρίας, οι περισσότεροι επιχειρηματίες κάνουν το επόμενο βήμα σύντομα, και δημιουργούν μια νέα επιχείρηση. Με στόχο πάλι την κορυφή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − two =