αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑνακοινώθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα πληροφοριών για τους νέους επιχειρηματίες

Ανακοινώθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα πληροφοριών για τους νέους επιχειρηματίες

Τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για το Μητρώο Δομών Ενεργού Στήριξης της Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας (Startups), ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Μέσω του μητρώου θα διατίθεται αξιόπιστη πληροφόρηση για τις διατιθέμενες υπηρεσίες του υπουργείου, στοχεύοντας στη:

– δυναμική καταγραφή του οικοσυστήματος που υποστηρίζει ενεργά τις νεοφυείς επιχειρήσεις στο πλαίσιο δράσεων επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ, αλλά και ευρύτερα

– δυνατότητα αναζήτησης δομών υποστήριξης από δυνητικούς ωφελούμενους βάσει κριτηρίων

– αξιολόγησή των δομών από τους χρήστες

Σε πρώτο στάδιο, καλούνται οι δομές όπως Θερμοκοιτίδες, Τεχνολογικά πάρκα, Εκκολαπτήρια/Incubators, Χώροι Συνεργασίας/Coworking Spaces, Προγράμματα Επιτάχυνσης/Accelerators, να συνδεθούν με την πλατφόρμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.startupincubator.gov.gr και να καταγράψουν αναλυτικά τα στοιχεία που αφορούν στη χωροθέτηση, στο δυναμικό των δομών, στο υποστηρικτικό προσωπικό, στις παρεχόμενες υπηρεσίες, στα επιχειρηματικά σχήματα που φιλοξενήθηκαν ή φιλοξενούνται και τις «ιστορίες επιτυχίας» που ενδεχόμενα έχουν να επιδείξουν.

Σε επόμενο στάδιο, οι ωφελούμενοι των δομών, παλιοί και νέοι, θα έχουν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν τις δομές σε μια σειρά παραμέτρων. Μέσα από αυτή τη διαδικασία δημιουργείται για πρώτη φορά μια ολοκληρωμένη αποτύπωση, τόσο των Δομών Ενεργού Στήριξης της Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας όσο και των ωφελούμενων από αυτές, ενώ παράλληλα παρέχεται η δυνατότητα εξαγωγής στοιχείων και στατιστικών αναλύσεων.

Η πλατφόρμα, όπως εξηγείται στη σχετική ενημέρωση, αποτελεί ένα δυναμικό εργαλείο για τη διάχυση της πληροφόρησης με έναν ενιαίο και δομημένο τρόπο, ενισχύει τη διαφάνεια και αξιοπιστία, προωθεί την ευγενή άμιλλα μεταξύ των δομών προς όφελος της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + fourteen =