αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑμφιλεγόμενη κίνηση από την Uber: Θέλει να ξέρει που βρίσκεσαι ακόμα κι όταν δεν χρησιμοποιείς την εφαρμογή

Αμφιλεγόμενη κίνηση από την Uber: Θέλει να ξέρει που βρίσκεσαι ακόμα κι όταν δεν χρησιμοποιείς την εφαρμογή

Σε μια κίνηση που έχει προκαλέσει ανάμεικτα σχόλια, προχώρησε η Uber. Όπως είναι γνωστό, η εταιρία έκανε ένα μεγάλο update τον περασμένο μήνα, θέλοντας να βελτιώσει ακόμα περισσότερο κάποια χαρακτηριστικά της. Στο πλαίσιο αυτής της ανανέωσης, η Uber θέλει να γνωρίζει που ακριβώς βρίσκονται και κινούνται οι χρήστες της, ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιούν την εφαρμογή.

Με απλά λόγια: Στη συσκευή του κάθε χρήστη, εμφανίζεται μια καρτέλα που τον ρωτά αν θα επιτρέψει στην Uber να λαμβάνει δεδομένα για την τοποθεσία του, ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιεί την εφαρμογή. Ο ίδιος μπορεί να επιλέξει το αν θα δώσει την άδεια ή όχι. Όπως σημειώνει το αμερικανικό site The Verge, η «καταγραφή» της τοποθεσίας θα γίνεται 5 λεπτά μετά την ολοκλήρωσε κάποια διαδρομής.

updateΜε αυτόν τον τρόπο, η εταιρία υποστηρίζει ότι θα μπορέσει να εξελιχτεί ακόμα περισσότερο και να βελτιώσει την ακρίβεια με την οποία θα γίνονται γενικά οι επιβιβάσεις και αποβιβάσεις των χρηστών. Ειδικά σε περιοχές που είναι δύσκολη η χαρτογράφηση. Επίσης, αυτό θα βοηθήσει σε ένα ακόμα πράγμα: η Uber μέσω του νέου update θέλει οι χρήστες της να μοιράζονται την τοποθεσία του και τους χρόνους που ξόδεψαν για να καλύψουν μια διαδρομή. Αρκετοί πάντως δηλώνουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να… παρακολουθούνται συνεχώς από την γνωστή εφαρμογή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − fifteen =