αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑλυσίδα καφέ απέλυσε ντελιβερά γιατί ζήτησε το δώρο Πάσχα, αλλά στην συνέχεια αναγκάστηκε… να τα μαζέψει

Αλυσίδα καφέ απέλυσε ντελιβερά γιατί ζήτησε το δώρο Πάσχα, αλλά στην συνέχεια αναγκάστηκε… να τα μαζέψει

Την πόρτα της εξόδου έδειξε ο ιδιοκτήτης υποκαταστήματος μεγάλης αλυσίδας καφέ σε ντελιβερά που ζήτησε να του καταβληθεί το δώρο Πάσχα. Ωστόσο η απόλυση δεν κράτησε περισσότερες από… 24 ώρες, λόγω της άμεσης κινητοποίησης εργατικών συλλογικοτήτων και κινήσεων γειτονιάς, όπως διαβάζουμε στο Economy365.gr.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελία της συλλογικότητας «ΛΑΝΤΖΑ» που δραστηριοποιείται στον χώρο του επισιτισμού, το πρωί της Παρασκευής 13 Απρίλη απολύθηκε από το εν λόγω υποκατάστημα που βρίσκεται στην περιοχή του Κολωνού υπάλληλος ντελίβερι που είχε ζητήσει να του καταβληθεί το δώρο Πάσχα.

«Εδώ δεν δίνουμε δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και επιδόματα άδειας και όποιος τα ζητά θα βλέπει την πόρτα της εξόδου», ήταν η απάντηση του εργοδότη στο σχετικό αίτημα του εργαζόμενου, όπως καταγγέλλει η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού – Σεπολίων – Ακαδημίας Πλάτωνος, που επίσης συμμετείχε στην κινητοποίηση. «Μετά από επιμονή του εργαζόμενου αναγκάστηκε να δώσει το δώρο μόνο σε αυτόν, αλλά σε κανέναν άλλο εργαζόμενο, αφού φοβήθηκαν να το ζητήσουν», σημειώνεται στη σχετική καταγγελία. Ωστόσο στη συνέχεια ο εργοδότης «άρχισε τις απειλές και τις περικοπές για να τον εξαναγκάσει να φύγει μόνος του. Η άρνηση του εργαζόμενου να δεχτεί τις περικοπές του πενιχρού ωρομίσθιου είχε σαν αποτέλεσμα την απόλυση του.»

Ωστόσο την επόμενη ημέρα από την ανακοίνωση της απόλυσης πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υποκατάστημα, που είχε ως αποτέλεσμα την επαναπρόσληψη του εργαζομένου.

«Η άμεση και μαχητική απάντηση που δόθηκε σήμερα αποτελεί μια νίκη του ταξικού εργατικού κινήματος που ακούραστα συνεχίζει να παλεύει ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία. Πρέπει να γίνει αντιληπτό σε όλους τους εργοδότες ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα μείνει μόνος του , θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε συλλογικά ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιβάλουν Κυβέρνηση –Ε.Ε – Κεφάλαιου», τονίζει η «ΛΑΝΤΖΑ» σε ανακοίνωση μετά την θετική έκβαση της υπόθεσης.

Σημειώνεται, ότι στην ανακοίνωση της συλλογικότητας, δεν αναφέρεται το όνομα της αλυσίδας καφέ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − 7 =