αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑκριβό το mobile ίντερνετ στην Ελλάδα. Δείτε τη σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.

Ακριβό το mobile ίντερνετ στην Ελλάδα. Δείτε τη σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.

Εξαιρετικά ακριβό παραμένει το mobile internet στην Ελλάδα ειδικά σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια εποχή που αυξάνεται η χρήση των έξυπνων κινητών αλλά και οι υπηρεσίες που προσφέρουν οι διάφορες εφαρμογές για αυτά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που επεξεργάστηκε το Politico ένα μέσο νοικοκυριό στην Ελλάδα πληρώνει κατά μέσο όρο το 4,78% του εισοδήματός του για να έχει σύνδεση στο διαδίκτυο από το κινητό του. Οι μόνες «ακριβότερες» χώρες είναι η Βουλγαρία (7,75%) και η Ουγγαρία (7,15%). Στον αντίποδα η διαδικτυακή πρόσβαση σε ένα νοικοκυριό της Αυστρίας κοστίζει μόλις το 0,66% του εισοδήματός του, στην Δανία το 0,80% και στην Εσθονία το 0,87%.

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία, οι πολίτες των χωρών της Βόρειας Ευρώπης βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση για την ψηφιακή αλλαγή που ετοιμάζεται και μπορούν να απολαμβάνουν περισσότερα τα πλεονεκτήματά της. Το ψηφιακό χάσμα είναι βαθύ, παρά τις προσπάθειες της ΕΕ και των εθνικών κυβερνήσεων.

Όπως αναφέρει το Politico στην Φινλανδία, την Σουηδία και τις υπόλοιπες σκανδιναβικές χώρες οι ντόπιοι απολαμβάνουν προηγμένες ψηφιακές υπηρεσίες. Σχεδόν όλοι οι κάτοικοι αυτών των χωρών χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για να κάνει τα ψώνια του, να συνομιλήσει με φίλους, ακόμη και να κάνει αιτήσεις ηλεκτρονικά. Και αυτό με το κόστος του mobile internet να φθάνει μόλις το 1% του εισοδήματος του μέσου νοικοκυριού. Ακριβώς αντίθετη είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Νότια Ευρώπη.

Πηγή: insider.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + thirteen =