αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑιφνιδιαστική αποχώρηση του συνιδρυτή της Oculus από την εταιρία (η οποία ανήκει πλέον στο Facebook)

Αιφνιδιαστική αποχώρηση του συνιδρυτή της Oculus από την εταιρία (η οποία ανήκει πλέον στο Facebook)

Ο Palmer Luckey, ο συν-ιδρυτής της εταιρείας VR, Oculus, σταματά να δουλεύει για την εταιρεία, η οποία ανήκει στο Facebook. Ο Luckey είναι ο δημιουργός του Oculus Rift headset. Με δήλωσή του στο UploadVR, εκπρόσωπος του Facebook επιβεβαίωσε την είδηση και δήλωσε πως ο Palmer Luckey θα τους λείψει.

Με νέες δηλώσεις στο The Verge, το Facebook συνεχίζει να μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον Luckey, αλλά δεν επιβεβαιώνει αν η αποχώρηση ήταν οικειοθελής ή όχι. Γίνεται αναφορά στην “κληρονομιά” που αφήνει πίσω του ο Palmer, στο εφευρετικό μυαλό του που βοήθησε στην δημιουργία μιας νέας βιομηχανίας και την επανάσταση του VR.

O 24χρονος Luckey έγινε αμφιλεγόμενη προσωπικότητα αφού παραδέχτηκε ότι είχε βοηθήσει στην δημιουργία ενός internet trolling group που υποστήριζε τον Donald Trump. Ο ίδιος στη συνέχεια απολογήθηκε και έκτοτε κρατά τις αποστάσεις του. Μετά την αναδιοργάνωση της Oculus τέλη του 2016, ο ρόλος του Luckey δεν ήταν ξεκάθαρος, αλλά Oculus και Facebook επέμεναν ότι παραμένει στο δυναμικό της εταιρείας.

Όπως σημειώνει το Techblog.gr. πριν από την απόσυρσή του από την δημόσια σφαίρα πέρσι, ο Luckey ήταν αναμφισβήτητα το πρόσωπο της βιομηχανίας του VR. Μένει να δούμε τα επόμενα βήματά του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + 11 =