αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈφτιαξες εφαρμογή που παίρνει χαμηλή βαθμολογία; Η Google θα τη σβήνει από το Play Store

Έφτιαξες εφαρμογή που παίρνει χαμηλή βαθμολογία; Η Google θα τη σβήνει από το Play Store

Πόλεμο φαίνεται ότι θα κηρύξει η Google εναντίον των εφαρμογών που κρασάρουν, λαγκάρουν, καταναλώνουν πολύ μπαταρία και γενικότερα εκνευρίζουν τους χρήστες σε σημείο να τους δώσουν ένα ή δύο αστεράκια.

Σύμφωνα με εκπροσώπους της ομάδας του Google Play, το 50% των εφαρμογών που έχουν λάβει αξιολόγηση ενός αστεριού σβήστηκαν, καθώς θεωρήθηκαν ασταθείς. Αν σκεφτεί κανείς ότι τον περασμένο χρόνο πραγματοποιήθηκαν 82 δισ. εγκαταστάσεις εφαρμογών, αυτά δεν είναι και τα πιο ευχάριστα νέα για την Google.

Στα σχέδια της Google είναι να βελτιώσει από όλες τις αξιολογήσεις των εφαρμογών, το 25% με τις χαμηλότερες αξιολογήσεις στο Google Play. Στο στόχαστρο της εταιρείας θα μπουν:

Εφαρμογές που παγώνουν για περισσότερο από 5 δευτερόλεπτα
Εφαρμογές που κρασάρουν
Εφαρμογές που λαγκάρουν (ειδικότερα, όταν το 50% των καρέ αποδίδει κάτω από 60 fps)
Όταν χρησιμοποιεί το ραδιόφωνο ή την CPU χωρίς να χρειάζεται
Όταν κάνει “Αφύπνιση” της συσκευής περισσότερες από 10 φορές την ώρα ενώ είναι σε αδράνεια.

Προς αυτόν τον σκοπό, η Google θα ακολουθήσει με συμβουλές για να βοηθήσει τους κατασκευαστές εφαρμογών να καταλάβουν τα προβλήματά τους και να διορθώσουν τις εφαρμογές τους. Επίσης, όπως διαβάζουμε στο Techblog.gr, ένας πίνακας ανάλυσης δεδομένων θα βοηθάει τους προγραμματιστές να αποφασίσουν πότε πρέπει να εκδώσουν μια ενημερωμένη έκδοση ή να δουν γιατί ιδιαίτερα υψηλός αριθμός χρηστών απεγκαθιστούν την εφαρμογή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 15 =