αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈτσι είναι το 24ωρο σου όταν δουλεύεις στην Google: Το περιγράφει η επικεφαλής των διάσημων Doodles

Έτσι είναι το 24ωρο σου όταν δουλεύεις στην Google: Το περιγράφει η επικεφαλής των διάσημων Doodles

Και ποιος δεν θα ήθελε να εργάζεται εκεί. Είναι μια dream job για πολλούς. Πολλές γνώσεις, χτίσιμο ενός καλού βιογραφικού και φυσικά αρκετά χρήματα. Αυτά θα σκέφτονται όλοι, αν τους ρωτήσεις για την Google. Έχει όμως ενδιαφέρον, να δούμε «από μέσα» το πως είναι να δουλεύεις στον τεχνολογικό γίγαντα.

Το αμερικανικό refinery29.com, μίλησε με την επικεφαλής μάρκεντιγκ του τμήματος με τα περίφημα Doodles. Ναι, τις «τιμητικές εικόνες» που ετοιμάζει κατά καιρούς η Google για διάφορα πρόσωπα και πράγματα. Και τις βλέπει όλος ο πλανήτης, στην γνωστή μηχανή αναζήτησης.

Η Perla Campos βρίσκεται σε αυτή τη θέση εδώ και 5 χρόνια. Και περιγράφει το 24ωρο της. Ξεκαθαρίζοντας ότι… σίγουρα δεν κοιμάται πολύ. Για την ακρίβεια, μόνο 5μισι ώρες κάθε ημέρα. Παρακάτω θα δείτε βήμα-βήμα, ένα κλασικό 24ωρο, όπως το παρέθεσε η ίδια.

7:30- 8:30: Ξυπνώ και τρώω το πρωινό μου. Επίσης τσεκάρω τα emails που μπορεί να έχουν έρθει το βράδυ, από άλλες ζώνες ώρας. Συνήθως αφιερώνω 20- 30 λεπτά εκεί, προτού αρχίσω να ετοιμάζομαι για το γραφείο.

9:30- 10:00: Αν είναι Δευτέρα ή Παρασκευή πηγαίνω στα γραφεία της Google στο Σαν Φρανσίσκο. Εκεί είναι η brand marketing team μου. Στην πραγματικότητα είμαι μέλος 2 ομάδων: των Google brand marketing team και Doodle team. Από την Τρίτη ως την Πέμπτη πάω στο Mountain View office, όπου είναι η ομάδα που φτιάχνει τα Doodles.

10:00- 11:00: Ώρα για να οργανώσουμε τα επόμενα Doodles. Κάνουμε meeting με τους καλλιτέχνες που έχουμε και αποφασίζουμε ποια Doodles θα δημιουργηθούν στο προσεχές χρονικό διάστημα. Αυτό είναι ίσως το καλύτερο κομμάτι της ημέρας.

11:00- 11:30: Συζητάμε με άλλα στελέχη της Doodle team, για να δούμε την στρατηγική που θα χαράξουμε. Όλοι θέλουμε να λένε τη γνώμη τους, έτσι ώστε να βγαίνει ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

12:00- 13:00: Δυστυχώς, αναγκάζομαι να τρώω ανάμεσα στα meetings. Συνήθως καταβαίνω στα μαγαζιά που υπάρχουν ακριβώς από κάτω ή ανεβαίνω στο Charlie’s, στο μεγαλύτερο εσωτερικό καφέ της εταιρίας, που έχει και κάποια φαγητά.

13:00- 14:00: One-on-One συναντήσεις με τα στελέχη από το τμήμα δημοσίων σχέσεων και τους ανθρώπους που ασχολούνται με την πολιτική της εταιρίας. Η σχέση μου μαζί τους είναι διευρυμένη, δεδομένης της απήχησης που έχει κάθε Doodle που λανσάρουμε.

14:00- 15:00: Συναντήσεις με τους προγραμματιστές των Doodles και με την day-to-day Doodle operations team μου. Κοιτούμε τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν με τα επερχόμενα Doodles και σκεφτόμαστε πιθανές λύσεις. Μιλάμε επίσης με τους ανθρώπους της Google από διάφορα μέρη της Γης, έτσι ώστε να κάνουν και αυτοί τις προτάσεις τους.

15:00: Πηγαίνω στη μικρή κουζίνα για να φάω ένα Diet Cherry Coke και ένα σνακ. Αυτό βέβαια δεν είναι πάντα διαθέσιμο εκεί, και καταλήγω να πάρω αποξηραμένες μπανάνες και γιαούρτι. Τα οποία ίσως είναι πιο υγιεινά για εμένα.

15:15- 17:00: Κάνω κάποιες προσωπικές συναντήσεις, αφού που υπάρχει ένας άγραφος κανόνας να μην κάνουμε meetings μετά της 17:00. Μιλάω, για παράδειγμα, με διάφορους τοπικούς προϊσταμένους για τα Doodles, έτσι ώστε να καθοριστούν και ι τελευταίες λεπτομέρειες.

17:00- 19:30: Emails, emails, emails. Το γραφείο είναι πολύ πιο ήσυχο. Αφού πολλοί από τους εργαζομένους έχουν αποχωρήσει. Έτσι μπορώ καλύτερα να σκεφτώ την στρατηγική που θέλω να ακολουθήσουμε, και να σημειώσω μερικές νέες ιδέες.

19:30: Ξεκινώ για την επιστροφή στο σπίτι. Πρώτα από όλα, παίρνω ένα τηλέφωνο την μητέρα μου και την ανιψιά μου που μένουν στο Τέξας, για να μου πουν πως ήταν η μέρα τους.

19:45: Ώρα να παίξουμε το καθιερωμένο παιχνίδι «you pick dinner», με τον αρραβωνιαστικό μου. Μετά από μερικά «πέτρα, ψαλίδι, χαρτί» παιχνίδια, καταλήγουμε στο γεύμα.

21:00: Χαλαρώνουμε από την κούραση, βλέποντας την σειρά The Office στο Netflix. Μπορεί να έχουμε δει τέτοιες σειράς για πάνω από 10 φορές, αλλά πραγματικά δεν υπάρχει τέλος σε αυτή τη συνήθεια. Στη συνέχεια πάμε για μια γρήγορη βόλτα από το γυμναστήριο.

24:00- 02:00: Περισσότερα emails και λίγη ακόμα δουλειά πριν κοιμηθώ. Δεν είναι και ο πιο υγηινός τρόπος ζωής, αλλά μου αρέσει αυτό που κάνω.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + 12 =