αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈρχεται ο μεγαλύτερος εξωτερικός σκληρός δίσκος που έχουμε δει. Θα έχει χωρητικότητα 20 TB

Έρχεται ο μεγαλύτερος εξωτερικός σκληρός δίσκος που έχουμε δει. Θα έχει χωρητικότητα 20 TB

Την οριστική λύση στο θέμα της αποθήκευσης δεδομένων θέλει να δώσει η Western Digital με τον εξωτερικό σκληρό των 20 ΤΒ.

Ο Western Digital My Book Duo με τα 20 ΤΒ του γίνεται ο πιο μεγάλος σε χωρητικότητα εξωτερικός σκληρός δίσκος που μπορεί να αγοράσει ο οικιακός χρήστης και όχι μόνο. Στο εσωτερικό του κουτιού βρίσκονται σε διάταξη RAID 0 δύο Western Digital Red HDDs. Αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα γεμίζουν και τους δύο δίσκους, ενώ ο χρήστης μπορεί εάν το επιθυμεί να επιλέξει τη διαμόρφωση RAID 1 και να χρησιμοποιεί τον ένα δίσκο ως το backup του άλλου.

Όπως διαβάζουμε στο pestaola.gr, οι ταχύτητες ανάγνωσης δεδομένων του Western Digital My Book Duo είναι 360 MB/s με σύνδεση USB 3.1, ενώ υπάρχει και κρυπτογράφηση δεδομένων με 256 Bit AES Encryption. Οι διαστάσεις της μονάδας είναι 180x100x160 χιλιοστά, με τη διαφορά σε σχέση με τα άλλα μοντέλα της οικογένειας My Book της Western Digital να φαίνεται στο βάρος της μονάδας, το οποίο είναι 2.38 κιλά.

Η τιμή του μοντέλου των 20 ΤΒ στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το New Atlas είναι 800 δολάρια, ενώ το μοντέλο με τους δίσκους συνολικής χωρητικότητας 12 ΤΒ θα κοστίζει εκεί 420 δολάρια. Δεν είναι ιδιαίτερα προσιτή η τιμή τους, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι προσφέρουν εξαιρετικά μεγάλη χωρητικότητα δεδομένων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − 9 =