αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈρχεται νομοσχέδιο που θα προστατεύει 700.000 μικρές επιχειρήσεις, χαρακτηρίζοντας τις ως «καταναλωτές»

Έρχεται νομοσχέδιο που θα προστατεύει 700.000 μικρές επιχειρήσεις, χαρακτηρίζοντας τις ως «καταναλωτές»

Παρά τις έντονες αντιδράσεις των τραπεζών κυρίως, το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, σε νομοσχέδιο που θα φέρει τις επόμενες ημέρες προς ψήφιση στη Βουλή (και αφορά ουσιαστικά σε τροποποίηση του ν. 2251/1994 για την προστασία των καταναλωτών) θα συμπεριλάβει περίπου 700.000 πολύ μικρές ελληνικές επιχειρήσεις στον χαρακτηρισμό τους ως καταναλωτές.

Όπως σημειώνει το Έθνος, αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις αυτές, θα προστατεύονται από καταχρηστικούς γενικούς όρους συναλλαγών (ΓΟΣ), κάτι το οποίο δεν επιθυμούσαν οι τράπεζες, οι οποίες είχαν προτείνει αντ’ αυτού, να προστεθούν στους καταναλωτές μόνο οι ατομικές επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Για παράδειγμα μια πολύ μικρή επιχείρηση θα έχει τη δυνατότητα να αμυνθεί απέναντι σε μια σύμβαση η οποία εμπεριέχει προδιατυπωμένους όρους οι οποίοι θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν καταχρηστικοί. Τέτοιες συμβάσεις είναι συνήθως συμβάσεις με πιστωτικά ιδρύματα και εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, ασφαλιστικά συμβόλαια κλπ.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 1 =