αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈρχεται η εφαρμογή που θα εντοπίζει τον οποιοδήποτε στο Facebook, χρησιμοποιώντας απλά μια φωτογραφία

Έρχεται η εφαρμογή που θα εντοπίζει τον οποιοδήποτε στο Facebook, χρησιμοποιώντας απλά μια φωτογραφία

Μια «τρελή» εφαρμογή έχει προκαλέσει αίσθηση σε πολλά διεθνή ΜΜΕ τις τελευταίες ώρες. Για την ακρίβεια, το επικείμενο λανσάρισμα της, αφού το app δεν έχει βγει ακόμα στην αγορά. Πρόκειται για την εφαρμογή Facezam.

Τι θα μπορεί να κάνει; Εσύ θα δείχνεις απλά μια φωτογραφία ενός ανθρώπου. Αυτή θα εντοπίζει το πρόσωπο που εικονίζεται, και θα σε οδηγεί στο προφίλ του στο Facebook. Πίσω από το project βρίσκεται ο βρετανός επιχειρηματίας, Jack Kenyon. Και όπως δηλώνει, η εφαρμογή έχει τη δυνατότητα να σαρώνει δισεκατομμύρια φωτογραφίες ανά δευτερόλεπτο στο FB. Μέσω μια βάσης δεδομένων που έχει αποκτήσει από προγραμματιστές.

Όπως αναφέρεται στο επίσημο site της εφαρμογής, αυτή μπορεί να βρει με ποσοστό επιτυχία 70%, τον άνθρωπο που εικονίζεται στην εκάστοτε φωτογραφία. Με το ποσοστό αυτό να πέφτει φυσικά πιο κάτω, αν ο πρωταγωνιστής φορά γυαλιά, καπέλο ή άλλα αξεσουάρ στο πρόσωπο.

Έτσι θα μπορεί εύκολα κάποιος να εντοπίσει π.χ. το όμορφο κορίτσι που συνάντησε στο τρένο. «Απλά βγάλτε την μια φωτογραφία και το Facezam θα την βρει στο Facebook» αναφέρει η εταιρία. Πολλοί βέβαια, ήδη έχουν αντιδράσει και υποστηρίζουν ότι η εφαρμογή παραβιάζει την ιδιωτικότητα των ανθρώπων.

Μένει να δούμε τι θα γίνει όταν το app λανσαριστεί. Αν δεν υπάρξει κάποια «φραγή» μέχρι τότε. Η μεγάλη πρεμιέρα αναμένεται να γίνει μέσα στον μήνα, αρχικά για συσκευές iOS.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × two =