αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈρευνα: Το έντονο ξέσπασμα μετά από μια αποτυχία… μπορεί να είναι πολύ καλό

Έρευνα: Το έντονο ξέσπασμα μετά από μια αποτυχία… μπορεί να είναι πολύ καλό

Eνώ δεν είναι λίγοι αυτοί που επικροτούν την ηρεμία, την υπομονή και την ταπεινότητα μετά από μια αποτυχία, αποδεικνύεται πως ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που παρουσιάζει το Askmen.com, το να ξεσπάς και να αντιδράς με αρκετό θόρυβο δεν είναι απαραίτητα κακό. Είναι μάλιστα ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός τρόπος για να αφυπνιστείς και να βρεις τη δύναμη να πετύχεις στην επόμενη προσπάθεια.

Μια μελέτη από τα πανεπιστήμια του Kansas, του Ohio State και του Stanford αποδαιμονοποιεί τα νεύρα και τα ξεσπάσματα μετά από μια άτυχη στιγμή – ξέρεις εκείνες τις εκρήξεις που δεν αρέσουν στους πολλούς αλλά σχεδόν ο καθένας μπορεί να παρουσιάσει. Ίσως λοιπόν, η απελευθέρωση του ηφαιστείου από μέσα σου να είναι ο τρόπος για να συνέλθεις μετά από οποιοδήποτε λάθος ή στραβή στιγμή.

Συγκεκριμένα, φοιτητές των τριών πανεπιστημίων έλαβαν μέρος σε ένα τεστ. Σε αυτό θα έπρεπε να διαπραγματευτούν την τιμή ενός μπλέντερ που θα αγόραζαν online, με την ιδανικότερη προσφορά να είναι $3,27. Κανείς τους δεν κατάφερε να προσεγγίσει αυτό το νούμερο, αλλά παρατηρήθηκε πως αυτοί που αντέδρασαν άσχημα ήταν πιο αποφασιστικοί στο επόμενο πείραμα.

«Είναι πολύ σημαντικό να καταλαβαίνει κάποιος το πώς να επικεντρώνεσαι στα συναισθήματα έναντι της λογικής μπορεί να έχει επίδραση σε μελλοντικές ενέργειες, ειδικά στο επαγγελματικό κομμάτι. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε μια συναισθηματική αντίδραση και σε μια γνωστική. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει κάποιος να αισθάνεται άσχημα όταν ξεσπάει μετά από μια αποτυχία. Αυτό το ξέσπασμα, πέρα από την ένταση της στιγμής, δίνει τρομερή ψυχική δύναμη για τη συνέχεια, ενώ η έντασή του αποφορτίζει το μυαλό και τη μνήμη» τονίζει η Dr. Noelle Nelson του University of Kansas.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × three =